15 Juli, ochtend

Wat mij gisteren nou weer bezielde. In het weekend ga ik altijd even naar de markt. Daar kun je lekker goedkoop aan groente komen. Vooral de paprika scheelt een hoop. Er staat altijd een kraam met zakken paprika, tomaat of courgettes voor een euro. Ik kan er niets verkeerds aan ontdekken. Nou ja, de tomaten zijn goed rijp, maar dat is juist lekker voor de tomatensoep. De paprika’s en courgettes hebben vaak wat vreemde vormen, maar daar proef je niets van.

Ik wilde graag van die punt-paprika’s. Lekker zoet en heerlijk als je ze een kwartiertje onder de gril legt. Maar helaas, die zag ik niet. Wel gewone paprika’s. Mooie kleintjes, ideaal voor een eenpersoons huishouden dus. Ik wilde net afrekenen toen ik ineens de puntpaprika’s zag. Hup, daar ook maar een zak van gepakt. Terwijl ik die zak voor mij neerleg zie ik iets oranjes tussen de zakken tomaten doorpiepen: een zak met wel 20 piepkleine oranje puntpaprika’s. Mmmm, ook lekker om te vullen en even onder de gril te leggen.

Eenmaal thuis vraag ik mij af wat ik nou met 3 zakken paprika’s moet en waarom ik de eerste zak niet teruggelegd heb. Nou ja, die paprika’s kan ik wel in blokjes snijden en in kleine porties in de diepvries gooien denk ik. Maar wat zal ik doen met de rest ?

Tomaten-paprika soep make, een stukje kaas in een paar kleine paprika’s stoppen en grillen, een paar paprika’s vullen met een gehaktprutje ….. maar ja, dan ben ik er nog lang niet.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “15 Juli, ochtend”

 1. petra avatar

  je kunt er altijd nog prachtige foto’s van maken, en….nog meer mooie foto’s…..ze daarna verwerken toto heerlijke gerechten, daar foto’s van maken
  Ja wat kun je zoal doen met drie zakken paprika!!
  Dit is alvast heel erg mooi!!!

 2. Margo avatar

  Paprika eten tot het je oren uit komt! 😛

 3. Roos avatar

  Een paprika party organiseren voor de buurt dan maar 😉

 4. Marie-Claire avatar

  HAHAHA.. berouw komt na de zonde 😉
  Eet smakelijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *