Gisteren was ik het helemaal vergeten, maar ik had nog foto’s gemaakt bij het Zwijnenvennetje. Toen ik net aankwam bij het vennetje viel het mij op dat verschillende libelles wat vreemd vlogen. Bijna onhandig. En ook ik kon ook aardig dicht bij ze komen zonder dat ze wegvlogen.

Aan een heidestruikje langs het vennetje zag ik ineens een jonge libelle hangen. Nog maar net uit zijn cocon wachtte hij op het hard worden van zijn lijfje.

Wat verder rondkijkend zag ik dat hij lang niet de enige was die vandaag had uitgekozen om te gaan vliegen. Vandaar dat die andere libelles zo vreemd deden waarschijnlijk. Ook zij waren vandaag uit hun cocon gekomen en moesten het vliegen nog onder de knie krijgen.

Ik heb mij prima vermaakt op een stukje van nog geen 5 meter oever. Ik kwam ook deze rups nog tegen. Zou de eigenaardige paarsige kleur veroorzaakt worden door de kleur van de heidebloemetjes die hij eet ?

Bij het weggaan nog even gekeken bij de eerste libelle. Die begon al aardig kleur te krijgen, hij zal niet lang daarna zijn eerste vlucht wel hebben gemaakt denk ik.

Nietalleen de libelles gingen vandaag vliegen. Hier en daar was ook een waterjuffer te zien.