Jonge libelles

Gisteren was ik het helemaal vergeten, maar ik had nog foto’s gemaakt bij het Zwijnenvennetje. Toen ik net aankwam bij het vennetje viel het mij op dat verschillende libelles wat vreemd vlogen. Bijna onhandig. En ook ik kon ook aardig dicht bij ze komen zonder dat ze wegvlogen.

Aan een heidestruikje langs het vennetje zag ik ineens een jonge libelle hangen. Nog maar net uit zijn cocon wachtte hij op het hard worden van zijn lijfje.

Wat verder rondkijkend zag ik dat hij lang niet de enige was die vandaag had uitgekozen om te gaan vliegen. Vandaar dat die andere libelles zo vreemd deden waarschijnlijk. Ook zij waren vandaag uit hun cocon gekomen en moesten het vliegen nog onder de knie krijgen.

Ik heb mij prima vermaakt op een stukje van nog geen 5 meter oever. Ik kwam ook deze rups nog tegen. Zou de eigenaardige paarsige kleur veroorzaakt worden door de kleur van de heidebloemetjes die hij eet ?

Bij het weggaan nog even gekeken bij de eerste libelle. Die begon al aardig kleur te krijgen, hij zal niet lang daarna zijn eerste vlucht wel hebben gemaakt denk ik.

Nietalleen de libelles gingen vandaag vliegen. Hier en daar was ook een waterjuffer te zien.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “Jonge libelles”

 1. Marie-Claire avatar

  Buitengewoon mooi !

 2. Margo avatar

  Wat een prachtige vleugeltjes, bijna engelachtig! En wat een grappige smoeltjes hebben die libells (of zijn het waterjuffertjes?)
  Foto 3232 is geweldig!! 😀 Echt een toppertje!

 3. Marmein avatar

  3232 is ook een van mijn favorieten. Nog even een tip over waterjuffers/libelles: libelles hebben 4 vleugels, waterjuffers 2.

 4. Margo avatar

  Libelles hebben ook, in tegenstelling tot waterjuffertjes, een grappig clowns-snoetje. Met een grote vliegeniersbril op.
  Of slaat hier mijn fantasie te veel op hol?
  Tis goed dat ik het nu eens zie. Tot dusver rende ik altijd hard weg als er een in mijn buurt kwam!

 5. Hans avatar

  Prachtige serie. Na de druppels nu ook genoeg prachtig materiaal voor een libelle-kalender. Is het geen idee om de uitgever van Libelle eens te bellen?

 6. man in de zorg avatar

  droomfoto’s!
  Waanzinnig knap gemaakt; weer. Ongelooflijk (bijna)

 7. Caroline avatar

  Hele mooie serie over de libelles. Ook ik kan me uitstekend vermaken in een klein stukje natuur.
  Ik ben hier gekomen via www. manindezorg.nl
  groetjes

 8. Roos avatar

  wouuwww ik heb weer wat gemist!

 9. Eline avatar

  mooie foto’s Marmein maak jij nog altijd. Tijd niet gekeken, daarom zo leuk om tot de ontdekking te komen dat je ook nog steeds logt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *