Paprikarecept nr 2

Tomaten-paprikasoep met kip en avocado

Tja, je moet wat wanneer je zoveel paprika’s hebt. Gelukkig vind ik ze lekker dus dat is geen enkel probleem. Vandaag heb ik tomaten-paprikasoep gemaakt. Stelt eigenlijk niet zoveel voor maar het smaakt altijd prima:

  • Trek bouillon van kipfilet
  • Pureer tomaten in een keukenmachine en gooi op het laatst er een paar paprika’s bij.
  • Maak van de bouillon, tomaten-paprikaprut en een pakje tomatensoep de soep
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes
  • Voor de kleur nog een paar kleine paprika’s een kleine sliertjes snijden en er bij doen
  • De avocado in blokjes snijden en in een bord leggen
  • Soep er overheen en eventueel nog wat basilicum en bieslook er overheen snipperen.

En weer ben ik een paar paprika’s kwijt 😉

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Paprikarecept nr 2”

  1. Steph avatar

    Hmmm, klinkt (ook) wel lekker! Ik heb nog een zooi tomaten over die hoognodig moeten worden verwerkt, dus wie weet ga ik vandaag wel op paprikajacht!

  2. Margo avatar

    Dit lijkt me lekker!
    Ik heb nog een recept voor gevulde paprika’s als ze nog niet op zijn. Die kun je ook invriezen en tzt (als je weer een beetje bekomen bent van alle dagen paprika eten! 😉 ) ontdooien en eten.

  3. Margo avatar

    Steph, bij die gevulde paprika’s heb je ook een zooi tomaten nodig, misschien kun je het met Marmein op een deal gooien?

  4. Marmein avatar

    Ik heb nog een stuk of twintig over, dus kom maar op met je recept !

  5. Margo avatar

    Men neme een aantal stevige paprikas, die gemakkelijk te vullen zijn.
    Snij het dekseltje eruit, dus waar het steeltje zit. Haal zaad en schotjes weg..
    Was ze en zet ze weg met dekseltjes.
    Maak de inhoud, bestaande uit gehakt, ui, ei,gesnipperde peterselie, stukjes paprika (zout, peper) en rijst.
    Dit doet men door de (met een uitje) gerulde gebraden gehakt, te vermengen met de andere ingredienten, waaronder dus de (ongekookte) rijst.
    Het geheel wordt wat smeeuig gemaakt met een rauw ei.
    Dan worden de lege paprikas met dit mengsel gevuld. Maak ze niet te vol, want de rijst moet nog gaar worden en groeit dan.
    Vervolgens heb je een tomatensaus nodig. Die kun je maken van de tomaten van Steph, door te koken en te pureren (zaadjes enzo eruit), maar je kunt ze ook in een blik kopen. Een dikkige tomaten saus, (op smaak gebracht met zout, stukje citroenschil, peper).
    Zorg als je zelf tomaten kookt, dat je lekkere tomaten hebt, met smaak.
    Als alle paprika’s netjes gevuld en in het gelid, met de petjes op in de pan staan, kun je de tomatensaus toevoegen.
    In iedere paprika giet je een beetje saus en de de pan wordt gevuld, de paprika’s moeten bijna bedekt zijn. De petjes mogen er net bovenuit steken.
    De paprika’s worden nu in deze saus gekookt.
    Hoe lang, hangt af van formaat van de paprika’s, is een kwestie van uitproberen. Niet te kort want dan is de rijst nog niet gaar. Ik denk een minuut of 20.
    Dit is even uit mijn hoofd, hoop dat ik niets essentieels vergeten ben… 😉
    Je dient de paprika’s dan op met de tomatensaus, en ik vind het heerlijk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *