Zomermist

Gisteravond werd er voor vannacht en vanmorgen mist voorspelt. Voor mij een teken om ’s morgens wat vroeger op te staan en kijken of het inderdaad zo is. Niets mooier dan ochtendmist met een zon die er elk moment doorheen kan breken. Het vroeger opstaan is niet helemaal gelukt maar de mist was er wel. Nog even heb ik in tweestrijd gestaan of ik wel zou gaan. Per slot van rekening zou de mist nagenoeg weg zijn wanneer ik in het Engelse werk aan zou komen. Maar ach, het is 10 minuten extra fietsen, dus wat maakt het uit.

Gelukkig ben ik doorgefietst want het was weer prachtig in het park. Langs een fietspad loopt een slootje dat nauwelijks nog te zien is door de vele lisdoddes en zwanenbloemen. Die laatsten moesten eerst maar eens op de foto worden gezet.

Het veld achter het slootje stond vol met planten waartussen talloze spinnenwebben te zien waren.

Vlak bij het slootje is een stukje grond waar de natuur vrij spel heeft. Nou ja, bijna vrij spel. Wanneer een bepaalde plant de boel dreigt te overwoekeren wordt er gedeeltelijk gemaaid. Het gevolg is een prachtig stukje grond met talloze soorten bloemen. Zo stond er bijvoorbeeld het heelblad.

En dan waren er natuurlijk ook koekoeksbloemen te vinden.

De ratelaar is allang uitgebloeid. Hij dankt zijn naam aan het feit dat je het zaad in de zaaddoosjes kunt horen rammelen als je aan het takje schut. Maar ja, dan moet alles wel droog zijn natuurlijk.

Hoe deze schermbloemige heet weet ik niet. Fluitekruid is het in iedergeval niet, dat is al uitgebloeid. Maar ondertussen staat hij toch maar mooi een kroonluchter na te doen.

En net toen ik mij bedacht dat ik dit jaar nog geen soldaatje had gezien, zag ik ze ineens zitten. En dat nog wel op zo’n flaterende kleur geel.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Zomermist”

 1. TanteTuintje avatar

  Geweldige druppelserie!
  Hier ook druppels , maar dan met storm… 🙁

 2. Jan G avatar

  Vooral de laatste (soldaatje) vind ik mooi. Met name de kleuren!

 3. Margo avatar

  Het is wel betoverend hoor! 🙂

 4. K@rin avatar

  Heel mooi! Ik vind juist die bovenste top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *