Wilgenpad

Gisteren ben ik tegen het eind van de middag nog even op pad geweest. Op de website van Op de kuierlatten staan verschillende wandelingen in de Noordoost Polder en in Flevoland. De routes zijn uitgezet over bestaande wegen maar ook (en soms helemaal) over boerenland. Met de wolkenluchten van de laatste tijd leek mij dat een mooie gebied om te wandelen. Strakke lijnen en vrij zicht op de lucht.

Ik besloot het Wilgenpad te nemen, niet te ver en niet te lang. Bij Ens wordt keurig aangegeven waar de parkeerplaats bij de start van het pad is. Aan het pad zelf was te zien dat de route niet veel gelopen wordt. Wie verwacht er nu ook dat je prachtig kunt wandelen in dat kale landschap ?

Lopend door het hoge gras sprongen talloze sprinkhanen voor mij uit. Het is nog best lastig om er eentje terug te vinden, ook al weet je waar hij geland is. En heb je er eentje gevonden, dan is het weer afwachten of hij/zij wel trek heeft om even te poseren. Maar de aanhouder wint, en eindelijk had ik een bereidwillige gevonden.

Vooral aan het begin van het pad stonden veel bloemen. Zo was er de tere ogende vogelwikke….

en het verassend mooie wilgenroosje.

De route zelf wordt aangegeven met duidelijke paaltjes. Maar goed ook want het is niet altijd duidelijk te zien of het een pad is of niet.

Ondanks de stevige wind waren er heel wat vlinders te bewonderen. Je zou toch verwachten dat die beestjes met hun tere vleugels in die wind geen enkel bloemetje zouden kunnen bereiken, maar niets bleek minder waar.

Het was heerlijk wandelen in het zonnetje met de wind door je haren. Het landschap diende als omlijsting van de prachtige wolkenluchten.

En zowaar, mijn pad kruiste het pad van een pad. Zijn er nu zoveel in Nederland of trek ik kikkers en padden op de een of andere manier aan ? In eerste instantie lied ik hem lopen. Hij ging zo snel dat ik hem al vast moest pakken om er een foto van te kunnen maken. Terwijl ik naar hem keek viel mij ineens op dat hij van die vreemde oranje achtige randjes achter zijn oren had. Het was duidelijk een heel ander soort pad dan die in mijn tuin. Ik heb hem toch maar even opgepakt voor een foto zodat ik later na kon gaan wat voor soort het was.

Als ik het goed heb zou het de zeldzame vroedmeesterpad kunnen zijn. Maar ik twijfel nog wel. Hij komt voor in Limburg en uiterst zelden elders in het land. Ook zou hij overdag in een holletje zitten. Ik heb hem voor de zekerheid aangemeld bij waarnemingen.nl. Mocht het nu toch een andere soort zijn dan hoor ik het vast en zeker.

En tot slot nog maar eens een beestje, een gewone huisjesslak. Hij viel mij op doordat hij zo nietig leek tegen het wijdse lanschap op de achtergrond.

Wil je alle foto’s bekijken van deze wandeling dan kun je gewoon op 1 van de foto’s klikken om naar de diashow te gaan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Wilgenpad”

 1. Marie-Claire avatar

  Mooie, geinpireerde serie !

 2. Marie-Claire avatar

  GeïnSpireerde moet dan natuuuuuuurlijk zijn.. 😳

 3. Margo avatar

  Mooi gebied zeg! Als mijn teen weer heel is, 🙁 , kom ik je kant uit en gaan we samen eens ergens wandelen, en Steph gaat dan ook mee. Met uw welnemen uiteraard! 😉
  Die sprinkhaan vind ik prachtig. Hij lijkt haast wel getekend, wat zit zo’n beest toch mooi in elkaar. Het lijkt wel een machine.
  Nou weet ik ook eindelijk dat die mooie blauw/lila bloemtjes vogelwikke heten!

 4. blips avatar

  Schitterende foto’s.
  Vooral het wilgenroosje is heel mooi door een goede egale achtergrond (bokeh) springt het er gewoon uit.
  Ook het landschap is schitterend met een dramatische wolkenlucht.
  Nu ik die foto’s bekeken heb voel ik de aandrang om er ook meteen op uit te gaan en wel nu!

  Bekijk ook mijn fotoblog op http://blipsfoto.com

 5. Ina avatar

  En niet ff bellen of mailen dat je zoiets gaat doen…….

 6. Marmein avatar

  tja, euh, sorry hoor. Zoiets plan ik bijna nooit. Dat gaat meestal stel op sprong 😯

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *