1 Augustus, ochtend

Ik was vanmorgen al vroeg wakker. En ach, dan kun je voor je uit liggen staren of krampachtig je ogen dichthouden in de hoop weer in slaap te vallen, maar je kunt natuurlijk ook even snel wat kleren aantrekken en er met de camera op uit gaan. Gelukkig heb ik voor het laatste gekozen want het was weer prachtig vanmorgen.

Het was niet de bedoeling (ik moet nodig eens een zonnekap kopen) maar de lensflare is hier wel op een hele aparte plek terecht gekomen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

11 reacties op “1 Augustus, ochtend”

 1. man in de zorg avatar

  Dat is zeker de moeite van het vroeg opstaan waard, als je (weer) zo’n mooie foto kan maken. Met of zonder “lensfale?”; heel mooi gedaan.

 2. joekie avatar

  Haha, inderdaad. Een zonnekap is wel een handig ding onder deze omstandigheden, maar verder een kreng. Ik ben hem altijd kwijt omdat hij in mijn tas niet goed om de lens blijft zitten (achterstevoren). Verder heb ik vandaag (eindelijk) een vrije dag, dus heerlijk uitgeslapen tot 8 uur. 😛

 3. Jan avatar

  Heerlijk zo’n “vroege vogel” foto.

 4. frank avatar

  Het lijkt wel een zonnetje.
  Zou een zonnekap helpen als de zon van voren komt denk je? 💡
  mvg.
  fvn.

 5. Margo avatar

  Het houdt wel wat straling tegen. Als ik zo tegen de zon in fotografeer zijn de foto’s ook erg oranje-achtig. Ik zit dan te filteren om te zien wat ik kan doen om de kleuren terug te krijgen die ik (zo ongeveer) zag. Dat is erg moeilijk, en vind ik het nadeel van lage zonstand, je krijgt nooit realistische kleuren. Maar .. then again… wat zijn realistische kleuren? 😯
  P.S. Komen jouw smileys nu wel netjes op de regel? De mijne hangen nog ergens in de lucht, als ballonnetjes. 😡

 6. Margo avatar

  Misschien helpt een polarisatiefilter ook, zal ik eens gaan uittesten, we krijgen zonnige dagen. 😀

 7. Margo avatar

  By the way: mooie foto, afgezien van de kleur, de damp aan de grond geeft altijd zo’n bovenaards gevoel. Heb je meer foto’s gemaakt? (I suppose so!)

 8. Marmein avatar

  Tuurlijk heb ik meer foto’s gemaakt, maar ze zijn wel een beetje mistig 😉

  Dat wordt dan wel vroeg opstaan Margo, tenminste, als je de test ook bij een lage ochtendzon wilt doen. Om een uurtje of zes half zeven in het veld staan moet vroeg genoeg zijn.

  In een eerder mailtje heb ik aangegeven waar je dat met die smileys kunt wijzigen. Even de history induiken dus 😛

 9. Margo avatar

  Eerst met vakantie! 😀 😀 😉

 10. Marie-Claire avatar

  Prachtig hoor, ik moest idd aan je denken toen ik richting mijn baas reed met een vaartje van 120 op een lege snelweg..

 11. jantine avatar

  Prachtige foto’s maak jij, mooie macro’s en die van de zonsopgang,ja ik denk dat we toch te lang slapen en veel moois missen,maar jij hebt weer wat moois geschoten.gr.Jantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *