Ochtend

1 Augustus, ochtend

Ik was vanmorgen al vroeg wakker. En ach, dan kun je voor je uit liggen staren of krampachtig je ogen dichthouden in de hoop weer in slaap te vallen, maar je kunt natuurlijk ook even snel wat kleren aantrekken en er met de camera op uit gaan. Gelukkig heb ik voor het laatste gekozen want het was weer prachtig vanmorgen.

Het was niet de bedoeling (ik moet nodig eens een zonnekap kopen) maar de lensflare is hier wel op een hele aparte plek terecht gekomen.

11 gedachten over “1 Augustus, ochtend

 1. Dat is zeker de moeite van het vroeg opstaan waard, als je (weer) zo’n mooie foto kan maken. Met of zonder “lensfale?”; heel mooi gedaan.

 2. Haha, inderdaad. Een zonnekap is wel een handig ding onder deze omstandigheden, maar verder een kreng. Ik ben hem altijd kwijt omdat hij in mijn tas niet goed om de lens blijft zitten (achterstevoren). Verder heb ik vandaag (eindelijk) een vrije dag, dus heerlijk uitgeslapen tot 8 uur. 😛

 3. Het houdt wel wat straling tegen. Als ik zo tegen de zon in fotografeer zijn de foto’s ook erg oranje-achtig. Ik zit dan te filteren om te zien wat ik kan doen om de kleuren terug te krijgen die ik (zo ongeveer) zag. Dat is erg moeilijk, en vind ik het nadeel van lage zonstand, je krijgt nooit realistische kleuren. Maar .. then again… wat zijn realistische kleuren? 😯
  P.S. Komen jouw smileys nu wel netjes op de regel? De mijne hangen nog ergens in de lucht, als ballonnetjes. 😡

 4. By the way: mooie foto, afgezien van de kleur, de damp aan de grond geeft altijd zo’n bovenaards gevoel. Heb je meer foto’s gemaakt? (I suppose so!)

 5. Tuurlijk heb ik meer foto’s gemaakt, maar ze zijn wel een beetje mistig 😉

  Dat wordt dan wel vroeg opstaan Margo, tenminste, als je de test ook bij een lage ochtendzon wilt doen. Om een uurtje of zes half zeven in het veld staan moet vroeg genoeg zijn.

  In een eerder mailtje heb ik aangegeven waar je dat met die smileys kunt wijzigen. Even de history induiken dus 😛

 6. Prachtige foto’s maak jij, mooie macro’s en die van de zonsopgang,ja ik denk dat we toch te lang slapen en veel moois missen,maar jij hebt weer wat moois geschoten.gr.Jantine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.