25 Augustus, ochtend

Vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Mooi de kans om een zonsopgang te zien. Deze keer ben ik naar de IJssel bij Hattem gereden. Via een kleine brug en over een hobbelige weg vol gaten Langs het kanaaltje links van mij was een man genummerde bordjes in de grond aan het steken.

Terwijl ik mijn auto om de kuilen in de weg heen stuurde keek hij op. Waarschijnlijk verwachtend dat ik een van de deelnemers aan de viswedstrijd zou zijn.

Zodra ik uit de auto stapte vlogen een paar opgeschrikte gansen weg naar een veilige plek aan de overkant. Een reiger liet een verontwaardigde krijs horen en vloog op uit het riet. Daarmee liet hij nog twee andere reigers schrikken die vervolgens achter hem aanvlogen.

Ik loop even een eindje terug om te kijken of ik achter het riet langs, via de weilanden, een eindje verderop ook even naar de IJssel kan lopen, maar het land is nat en de rietkraag lijkt zich eindeloos ver uit te strekken.

Teruglopend naar de oever van de IJssel dobbert een groep eenden op het water die meteen achter het riet wegduiken wanneer ze mij zien.

Ik besluit een eind verderop te gaan kijken of ik daar mischien wat druppels kan fotograferen.

Maar de lucht trekt ineens dicht en het wordt grijs. Tijd om naar huis te gaan. Die druppels kunnen beter een andere keer.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “25 Augustus, ochtend”

 1. man in de zorg avatar

  ik heb persoonlijk een hekel aan vroeg opstaan; maar ik kijk vaak bij jouw om te kijken hoe mooi de zonsopkomst kan zijn en wat ik dan als “liever niet vroegopstaander” mis. Mooie foto’s weer marmein.nl

 2. Margo avatar

  Ik was ook vroeg op, maar bij ons was het net andersom, eerst mistig waarna de zon er doorheen kwam. Zulke prachte luchten heb ik dus niet gezien! Werkelijk prachtig! Wat een heerlijke rustige beelden! 😀

 3. een fan avatar
  een fan

  Ik heb een aantal jaren in mijn jeugd in Zutphen gewoond en als ik die IJsselbrug zie krijg ik een beetje heimwee. Wat woon je toch in een mooi stukje van Nederland! En wat kun je daar prachtige foto’s van maken! Ik geniet ervan.
  Met vr.groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *