Ochtend

28 Augustus, ochtend

Het is al weer een tijdje geleden dat de lindebomen in bloei stonden. En ook al weer een tijdje geleden dat de bomen hun zaadjes als helicoptertjes hebben laten rondvliegen. Deze heeft duidelijk zijn taak er op zitten. Ik ben benieuwd of ik straks een lindeboom bij mijn keukenraam zal hebben.

8 gedachten over “28 Augustus, ochtend

 1. Wat een prachtige foto! Bijna dagelijks kijk ik naar jouw mooie website en geniet van de mooie foto’s. Zelf maak ik ook veel foto’s, maar wel met een gewone camara, zoiets als jij eerst had. Wat ik mij afvraag is : komt dat door die speciale lens, dat je het onderwerp zo helder hebt, en dat de achtergrond vervaagd?
  Als ik ’n close up foto maak,dan moet ik opletten of er niets anders op de achtergrond bijstaat.

 2. Ik hoop niet voor je dat je kozijn hiervoor een goede voedingsbodem heeft. Misschien ergens anders neerlegen en goed verzorgen. Groet, Jan.

 3. Dankjewel bewonderaar 😀

  Het vervagen van de achtergrond doe je door met het diafragma te spelen. Hoe groter je diafragma-opening (een lager f-getal) hoe minder je scherp op de foto krijgt. Je moet hiervoor wel je camera in de Av-stand zetten.

  Natuurlijk blijft het belangrijk om op de achtergrond te letten. Ook wanneer die vaag is kan een lijn van een grasspriet etc erg storend werken.

 4. Bedoel je misschien AF stand ipv. van AV stand?
  Je maakt schitterende foto’s !!!

 5. De AV stand is de stand bij digitale camera’s om zelf het diafragma te bepalen., De sluitertijd wordt daar op aangepast! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.