Dahlia

Vorige week reed ik langs een dahlia-tuin en zag de kleurenpracht van de bloemen in het late middaglicht. Gistermiddag ben ik er daarom even naar toe gewandeld met de camera. De tuin behoort toe aan een vereniging en het was op het moment dat ik kwam flink druk met leden. Ze waren druk bezig met het knippen van dode bloemen en het aanharken van de paden. Het blijkt dat ze aankomende zaterdag een open dag hebben.

Ik mocht er gelukkig nu al rondwandelen en heb er heerlijk gebruik van gemaakt.

Ik mocht overal lopen behalve op de tussenpaden die al geharkt waren. Maar ik was nog maar net begonnen met fotograferen toen een van de heren achter mij aankwam. Ik mocht gerust over zijn geharkte paadje lopen, kwam hij mij verzekeren. Zijn donker rode dahlia’s waren zo mooi vond hij, die moest ik gewoon bekijken. En hij zou daarna het paadje wel weer gaan harken.

Eigenlijk zijn dahlia’s maar vreemde bloemen. Wat groot en plomp in de meest schreeuwende kleuren. Maar zo te samen is het een prachtig gezicht. En als je je concentreerd op het midden van de bloem is het alsof je er in wordt gezogen.

De lage stand van de zon deed de de blaadjes van de bloemen oplichten.

Het was heerlijk om er zo rond te mogen struinen met de camera. Ik denk dat ik zaterdag even kom kijken of ik ook een bosje dahlia’s kan kopen.

Ook nu weer kun je via de foto’s zelf bij alle dahlia-foto’s komen of via deze link, om bij het begin te beginnen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “Dahlia”

 1. Hugo avatar
  Hugo

  Dalia’s waren de bloemen van mijn vader.Vandaag naar de orchideeënhoeve geweest in Luttellgeest.Was daar niet weg te slaan ,zo mooi.Groet Hugo

 2. een fan avatar
  een fan

  Schitterend! Wat een kleurenpracht. Daar kan geen penseel tegenop.
  met vr. groet,

 3. Margo avatar

  Prachtig hoe het licht er doorheen speelt! 😀

 4. Jetske avatar
  Jetske

  Marmein, ik geniet nog steeds van je prachtige foto’s en belevenissen.
  Deze van de dahlia’s zijn ook weer schitterend!
  Het nieuwe uiterlijk van je website vind ik erg mooi.
  Het was de eerste dag even schrikken, ik raakte vertrouwd met wat ik al lange tijd dagelijks had bekeken. Ik ben al weer gewend. 😀
  H.gr. Jetske

 5. Amiek avatar

  Bijna fractals, de binnenkant van dahlia’s…

 6. ineke avatar
  ineke

  oh marmein, wat prachtig. dat je van zulke toch wat suffe 😐 😐 bloemen zulke mooie foto’ s kunt maken!!
  ik geniet elke dag van je site, ik vind je een geweldige fotograaf!!

  groetjes ineke

 7. Marie-Claire avatar

  Ghe, ik wenste bijna dat ik toch maar naar de pluktuin was gegaan in Oud-Leusen.. Wat een mooie foto’s..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *