Namiddag

Zoals ik vanmorgen al schreef was het gisteren heerlijk om even na het werk in het bos te gaan wandelen. Het late zonnetje zette alles in een gouden licht. Zo scheen het licht prachtig door de poten van deze spin.

Hier en daar waren ook toefjes jong groen te zien, alsof er besloten was dat ze net zouden doen alsof het lente werd ipv herfst.

En natuurlijk waren er ook al overal paddestoelen te bewonderen. Vooral stuifzwammen en russela’s maar ook het eekhoorntjesbrood is te vinden.

Op een klein heideveld in het bos zag ik een waterjuffer van heidebloem naar heidebloem vliegen. Het leek alsof ze eitjes afzette, maar daar ze dat altijd in het water doen zal dat dus wel niet het geval zijn geweest.

Ik zat me net af te vragen of ik weer een waterjuffer-foto zou maken of niet, toen mij ineens iets vreemds opviel: De waterjuffer was een prooi aan het opeten.

Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht wat die beestjes zouden eten. Ik weet dat ze als nimf kikkervisjes en watervlooien etc eten. Maar als waterjuffer zien ze er zo mooi uit dat je hooguit zou verwachten dat ze nuffig wat nectar zouden drinken. Maar zoals gezegd, ik had er nooit over nagedacht en ik heb weer wat geleerd.

De dame at stevig door, tegen de tijd dat ik klaar was met fotograferen had ze het insect nagenoeg geheel verorberd.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Namiddag”

 1. Marie-Claire avatar

  😯 Gruwelijk zeg, wat je zegt, beetje nuffig nectar drinken.. Dat had ik ook gedacht ipv zo’n wreed bestaan.. Enfin, wel mooie foto’s !

 2. Margo avatar

  Mooi hè, ik heb er gisteren ook van genoten. Vanmiddag is het weer lekker zonnig!

 3. Eline avatar

  Zo zo, na een lange tijd weer eens op jouw site neergestreken. Mij verbaasde je opnames, ik vond ze verbazend goed voor je canon compact camera. Nu kijk ik even verder op je site en zie dat je een fotokanon hebt aangeschaft. Het maakt dus toch nog wel iets uit waarmee je werkt 😛

  Zelf heb ik nu een goedgope finepix s5700, valt een beetje tegen, afgelopen drie jaar zijn de camera’s in die prijsklasse niet echt beter geworden.

  Succes Marmein met fotograferen, met veel mooi licht.

 4. Kwebbel avatar

  Ik heb het ook nooit geweten. Weer wat geleerd 😀

 5. Victor avatar

  Jouw etende juffer is zo te zien een houtpantserjuffer, en dit is onze enige juffer die haar eitjes niet in het water maar onder boomschors legt. Maar eierleggen op een heideveldje lijkt me inderdaad onwaarschijnlijk want de larven hebben wel water nodig.
  Je maakt toffe foto’s, zotezien ben je net als ik een tegenlicht-freak.

  Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *