Allerlei

Toeval

Op het eind van de zaterdagmiddag mag ik na een volleybalwedstrijd graag even bij de AH naar binnenstappen. Zoals gewoonlijk heb ik dan nog geen idee wat ik ga eten en laat ik het afhangen van hetgeen een sticker met 35% korting op de verpakking heeft zitten. Ik laat het over aan het toeval.

Vanmiddag was dat de shushi. Keurig gerangschikt in een doosje zaten daar rijsthapjes met vis in, een flesje met saus, een pakje scherpe saus (ik heb het niet aangedurft) en een zakje gesnipperde gember. En oja, om het geheel af te maken zaten er ook twee uitschuifbare eetstokjes in. Hoe komen ze erop.

5 gedachten over “Toeval

  1. Heeft het gesmaakt?

    Zelfs als er 35% afgaat vind ik het gruwelijk duur. En vreselijk lekker, ik heb heel wat van die doosjes gekocht en leeggegeten. Sinds kort maak ik ze zelf en dan zijn ze veel lekkerder en veeeeeeeeel betaalbaarder. Heerlijk met zoute haring, en avocado en alfalfa. En zalm, alle soorten garnalen etc etc. Man en zonen zijn ook enthousiast, ze rollen gezellig mee.

    AH verkoop ook een Sushi kit voor beginners. Een klein zakje sushi rijst, zeewiervellen, één rolmatje en nog wat Japanse smaakmakers. Tegenwoordig koop ik alles bij de Toko aan de Rembrandtlaan, daar zijn de zeewiervellen en rijst meer dan 50% goedkoper.

  2. Oh heerlijk en volgens mij verschrikkelijk gezond. Wat je met die groene saus moet doen (heb ik afgekeken van Japanse vrienden): je moet het zakje met die groene saus leegknijpen in twee van die visjes sojasaus en een beetje mengen. Daar hel voorzichtig je sushidingetje in dopen.

  3. Haha, uitschuifbare eetstokjes! Lachen hoor! :mrgreen: Sushi is toch verse vis, rauwe dus?Hoe smaakte dat?? 🙁

  4. Het is geen rauwe vis Margo, dat heet Sashimi. Sushi zijn rijsthapjes die op verschillende manieren zijn klaargemaakt. Met garnaal of zalm of komkommer etc.

    Alhoewel ik geen vis-eter ben vind ik Sashimi ook lekker 😐 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.