12 Oktober, ochtend

Ik geloof dat de passiebloem zich mijn kritiek van een tijdje heeft aangetrokken. Hij is meteen als een gek aan de gang gegaan om wortels te maken. Nu rest de vraag of ik ze nu in de tuin moet zetten of wachten tot na de winter.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “12 Oktober, ochtend”

 1. Ineke Reuvekamp avatar
  Ineke Reuvekamp

  Na de winter buiten zetten hoor want de passiebloem is niet winterhard.
  Ik had heb ook buiten tegen de oostgevel staan maar mooi dat ie op een nacht met flinke nachtvorst en wind niet weer kwam deze zomer.
  ik had gelukkig nog een stek kunnen bemachtigen van mijn schoonzus (passieblioem was nog van mijn schoonmoeder ) Ik Heb de hele passiebloem nu in een flinke pot gezet en die graag ik in in de grond en zet hem binnen vorstvrij als het begint te vriezen.

  sucses er mee. Ineke

 2. Resi avatar

  Ik zou hem eerst dit weekeind met zijn wortels in een potje grond zetten. Dat een weekje laten staan zodat hij zich goed kan vast zetten in de grond. Daarna hopen dat het een week bewolkt, maar niet te koud is. Je kunt hem dan namelijk eerst 2 dagen overdag buiten zetten. Vervolgens een keer pas binnen halen voor je naar bed gaat. En daarna moet hij het in een luw hoekje wel uit kunnen houden om 24 per dag buiten te zijn. Ook zou ik hem dit jaar nog in de volle grond zetten. Wortels blijven namelijk groeien zolang de grond warm genoeg en vochtig genoeg is, dus tot ruim in december. Dan heeft hij nog dit jaar voldoende kluit gevormt om volgent jaar al behoorlijk uit te groeien en al wat bloemen te maken. Zo heb ik het vorig jaar ook gedaan, met goed resultaat.

 3. joekie avatar

  Wat een tips voor een passiebloem. Ik zou het echt niet weten, behalve dat die van mij in de tuin nog volop in bloei staat. Zo zie je maar weer, kritiek en dreigen helpt echt bij een plant, ik kan me nog een Amaryllis herinneren die je ook even kort de kliko had laten zien 👿

 4. Margo avatar

  Wachten tot na de winter. Bij mij staat ‘ie ook nog in het water. Ik ga ‘m in een potje zetten, met grond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *