Ochtend

14 November, ochtend

Een tijdje geleden stond ik bij de aldi te overwegen of ik nu wel of niet peren mee zou nemen. Ik moet meer fruit eten maar ik krijg die gewoonte er maar niet in. Nu zijn peren eigenlijk best wel lekker, dus het zou een poging waard zijn. Maar ja, zo’n bak zitten dan toch wel weer veel in. Ik besloot ze dan ook maar weer terug te leggen.

Op dat moment sprak een vrouw mij aan. “O, mevrouw, als u echt lekkere peren wilt eten moet u echt die van de c1000 halen. Hoe heten die ook al weer…….. goud…. gold….huppeldepup. Nee, wacht, ze heten …… gut, hoe heten ze ook al weer…”. Ze bleef maar proberen om op de naam te komen, maar het lukte haar maar niet. “Nou ja, ze zijn in de aanbieding en zo lekker, zo zacht en zo sappig…….”. En tja, na zoveel enthousiasme wordt je toch wel nieuwsgierig. Toen ik enkele dagen bij de winkel kwam heb ik er toch maar een paar meegenomen.

En inderdaad, ze waren heel lekker. Maar ja, dan vergeet ik ze toch weer allemaal op te nemen. Ik zal vandaag maar twee mee naar het werk te nemen. Het kan nog net denk ik.

9 gedachten over “14 November, ochtend

 1. Peren gaan zo snel achteruit. Wat ik heel lekker vind is om er een perentaart van te maken of stoofpeertjes 💡

 2. Kent u de sketch van Van Kooten en De Bie, “Goeie Peer”? Het is een soort hoorspel. Een radio-interviewer praat met de voorzitter van Stichting Goeie Peer. Het gesprek gaat over het gevoel van aardbeien, het IQ van citroenen en de oneerbiedige bejegening van fruit in het algemeen. De voorzitter van deze stichting spreekt dan ook niet van peer maar van peder. En op het eind zegt hij “Dank u zeder.” Hij zal u en die mevrouw bij de aldi wel dankbaar zijn.

 3. Hij is leuk Frenkie !

  Laat ik vanmorgen nou weer zo’n warhoofd zijn die haar peders is vergeten mee te nemen naar het werk. 😳

 4. Margo toch,
  en vanmiddag toen je reageerde zag je dat niet?

  Gelukkig ben ik niet de enige, die vergeet om zijn/haar fruit mee te nemen naar het werk.
  Maar dat levert dan wel weer een mooie foto op.

 5. @ Greet: Mag de voorzitter van Goeie Peer u misschien even corrigederen? Het is “toen je reagederde”. En “die vergedert”. En “weder een mooie foto”. Hebt u weder wat gelederd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.