Vandaag ben ik met een collega naar de Zoom fotobeurs in Utrecht geweest We hadden onze camera meegenomen, want je weet natuurlijk nooit. Geen idee wat we konden verwachten, maar voor de zekerheid had ik wat dingetjes uitgezocht: zouden er beursaanbiedingen zijn dan moest ik toch weten wat o.a. een tussenring, een fototas en een ringflitser kosten.

We waren niet de enigen die de camera hadden meegenomen. Nagenoeg iedereen had wel een camera op zijn buik hangen. Vlak na het binnenkomen van de beurs liepen we al tegen een grote opstopping aan. Met name mannen waren druk bezig met fotograferen. Van wat ? Een stel in bikini gehulde dames die bij een paar motoren stonden.

Even verderop was weer wat te doen. Er was een skatebaan geplaatst waar een groep jongens vervolgens hun kunsten toonden. Er was grote belangstelling voor. Aan weerzijden van de baan was het dringen om foto’s te maken. In eerste instantie heb ik alleen maar staan kijken, maar ja, met al die fotografen om je heen gaat het toch kriebelen.

Zo’n beweging vastleggen is een sport op zich. Zo’n skater heeft een flinke vaart wanneer hij van de baan af skate en laat je merken dat de camera toch wat trager werkt dan je op zo’n moment zou willen. En tja, dan ben je soms wat te vroeg en soms wat te laat. En oja, je moet vooral niet vergeten je flitser aan te zetten.

Het was af en toe even worstelen daar mijn buurman nogal veruitstekende ellebogen had (gelukkig mocht ik met hem van plekje ruilen zodat ik wat beter zicht had) maar het viel mij niet tegen wat je nog kon doen met een kitlens en de ingebouwde flitser.

De jongens bleven maar door gaan met hun stunten, en ik kon het niet laten om door te gaan met fotograferen. Wonderlijk trouwens dat ze die bewegingen nog konden maken terwijl de kruizen van hun broek hun bovenbenen halverwege bijelkaar hielden.

De laatste is qua uitsnijding niet helemaal goed, zijn skates zijn er net afgevallen, maar de geconsentreerde blik vond ik wel weer mooi.

Al met al hebben we een gezellig dagje gehad. De aanbiedingen vielen tegen maar ik heb wel weer geleerd dat ik ook eens naar de liquify-tool moet gaan kijken.