Beurs

Vandaag ben ik met een collega naar de Zoom fotobeurs in Utrecht geweest We hadden onze camera meegenomen, want je weet natuurlijk nooit. Geen idee wat we konden verwachten, maar voor de zekerheid had ik wat dingetjes uitgezocht: zouden er beursaanbiedingen zijn dan moest ik toch weten wat o.a. een tussenring, een fototas en een ringflitser kosten.

We waren niet de enigen die de camera hadden meegenomen. Nagenoeg iedereen had wel een camera op zijn buik hangen. Vlak na het binnenkomen van de beurs liepen we al tegen een grote opstopping aan. Met name mannen waren druk bezig met fotograferen. Van wat ? Een stel in bikini gehulde dames die bij een paar motoren stonden.

Even verderop was weer wat te doen. Er was een skatebaan geplaatst waar een groep jongens vervolgens hun kunsten toonden. Er was grote belangstelling voor. Aan weerzijden van de baan was het dringen om foto’s te maken. In eerste instantie heb ik alleen maar staan kijken, maar ja, met al die fotografen om je heen gaat het toch kriebelen.

Zo’n beweging vastleggen is een sport op zich. Zo’n skater heeft een flinke vaart wanneer hij van de baan af skate en laat je merken dat de camera toch wat trager werkt dan je op zo’n moment zou willen. En tja, dan ben je soms wat te vroeg en soms wat te laat. En oja, je moet vooral niet vergeten je flitser aan te zetten.

Het was af en toe even worstelen daar mijn buurman nogal veruitstekende ellebogen had (gelukkig mocht ik met hem van plekje ruilen zodat ik wat beter zicht had) maar het viel mij niet tegen wat je nog kon doen met een kitlens en de ingebouwde flitser.

De jongens bleven maar door gaan met hun stunten, en ik kon het niet laten om door te gaan met fotograferen. Wonderlijk trouwens dat ze die bewegingen nog konden maken terwijl de kruizen van hun broek hun bovenbenen halverwege bijelkaar hielden.

De laatste is qua uitsnijding niet helemaal goed, zijn skates zijn er net afgevallen, maar de geconsentreerde blik vond ik wel weer mooi.

Al met al hebben we een gezellig dagje gehad. De aanbiedingen vielen tegen maar ik heb wel weer geleerd dat ik ook eens naar de liquify-tool moet gaan kijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “Beurs”

 1. Annemarie avatar

  Heey wat leuk zo’n beurs! Eigenlijk dom, ik lees de zoom (uiteraard) ook.
  Ondanks dat je ‘maar’ een kitlens en een ingebouwde flitser hebt, volgens jezelf, vind ik er best acceptabele plaatjes uitgekomen!
  Ik denk dat we wat dat betreft hetzelfde zijn. Onze interesse ligt meer in de natuur dan in de mensen/bewegingen! 🙂

  Wel jammer dat de prijzen dan tegenvielen!
  mmm een ringflitser is wel super mooi!

  Ik heb een ‘normale’ externe flitser, ik heb hem er eigenlijk standaard opzitten. Inflitsen van gezichten kan echt mooie effecten geven!

  Nog maar even sparen dus! En tot die tijd blijf ik genieten van je prachtige macro en landschapsfoto’s ❗

 2. Cees Chamuleau avatar

  Wat voel ik me dan een amateurtje met mijn Coolpix P4!
  (Toen ik nog werkte ‘deed’ ik het met een Hasselblad
  Ik ben benieuwd naar je volgende macro’s.
  Groet,
  Cees

 3. Jantine avatar

  Hallo, wat een leuke foto’s van dat weekend ik had ook grag gegaan,maar ja misschien volgend jaar,mooie snelle foto’s hoor…en fijn zo.n ringflits…gr.Jantine

 4. Nora avatar
  Nora

  Hoi Marmein, ik was er gisteren ook, druk hoor, viel wat tegen allemaal, de workshop vielen helemaal in het niet door het gedrang en het lawaai er om heen, jammer, en idd, weinig echte aanbiedingen.nee, dan maar gewoon lekker naar buiten en foto’s maken en daarna lekker achter de computer van het werk van anderen genieten
  groeten Nora

 5. frank avatar
  frank

  Hoi Marmein,
  goed dat je een verslag van deze experience op je site zet,
  kan ik toch nog iets van de sfeer proeven,
  zodra je een ringflitser hebt ben ik wel erg benieuwd naar de resultaten,
  en wat is een liquify-tool?????????????
  mvg.
  fvn.

 6. Hendrika avatar
  Hendrika

  Dat is ook mijn vraag: wat is een liquify-tool 😯 ??

 7. Margo avatar

  En ook ik wil graag weten wat een liquify tool is. 😉
  De ringflitser wil ik ook eventueel wel eens aanschaffen, ik hou niet zo van flitslicht omdat ik het zo onnatuurlijk vind, maar een ringflitser geeft een ander effect, dus als jij ‘m nou eerst koopt kan ik bij jou kijken of het het geld waard is. 😛
  Overigens jammer dat een van die skaters zijn broek niet kwijtraakte tijdens die sprongen, dat leek me nou wel een leuk plaatje! :mrgreen:

 8. frank avatar
  frank

  voor degene die het niet wist, zoals ondergetekende himself
  💡
  http://www.eyesondesign.net/pshop/liquifytool/liquify1.htm
  💡
  mvg.
  fvn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *