27 November, ochtend

Toen ik vanmorgen uit het raam keek, zag ik een halo om de maan. Natuurlijk is daar een goede verklaring voor, maar vaak zijn de oude verhalen hierover veel interesanter. Een daarvan is dat een halo om de maan betekend dat een zeeman op zee zou blijven. Ik wou er nog een paar opzoeken, maar kon die zo gauw niet vinden op internet. Wel kwam ik een site tegen met allemaal verhalen over de maan. Voor wie van sagen en legenden houdt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “27 November, ochtend”

 1. ElMarStel avatar

  ik moest erg lachen vanochtend, want ik had gisterenavond foto’s van de maan gemaakt met de halo, maar ik was er niet zo tevreden over.

 2. joekie avatar

  Mooie foto en mooi verhaal ook. Als ik eens wat meer tijd heb, kijk ik even naar de maanverhalen.

  PS: Ik werk vandaag vanuit thuis, dus ik was niet zo vroeg 🙂

 3. Marmein avatar

  Tja ElMarstel, dit is ook geen foto om tevreden over te zijn, maar het ging even om het verhaaltje (en ik moest naar het werk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *