Winterochtend

Zoals ik vanmorgen al schreef ben ik zo uit mijn bed gerolt en op de fiets gesprongen. De zon stond echter nog erg laag en kwam nog niet boven de bomen uit. Omdat ik toch wat rijp met zon er op wou fotograferen fietste ik verder dan eigenlijk de bedoeling was. Met elke bocht die ik nam kwam ik weer voor een paar bomen te staan waar de zon zich achter verschool.

Door zijn fel oranje kleur viel deze trilzwam mij toch op in de schaduwen. Ondanks zijn oranje kleur heet hij geloof ik toch de gele trilzwam.

Ik fietste verder en verder en voelde de kou als naaldjes in mijn huid prikken. En dat terwijl het nog maar 4 graden onder nul was. Ik ben niet veel gewend bedacht ik mij vanmorgen. Ik fietste voor het Sophiaziekenhuis langs, langs de landingsplaats van de helicopter richting de weilanden verderop. Daar had ik in het voorjaar nog de opgaande zon gefotografeerd, dat zou nu dan toch ook wel lukken ? Maar de zon bleek toch weer wat bomen te hebben gevonden om zich achter te verschuilen.

Uiteindelijk kwam ik aan de achterkant van de Wythmenerplas uit. Een groot recreatiegebied aan de rand van de stad. In het kort gemaaide gras stonden talloze madeliefjes, allemaal met kleine ijskristalletjes op de bladeren.

Ook de eikeltjes, een tijd geleden al opengepikt door de vogels, hadden randjes van kristallen.

Hier en daar waren zelfs nog kleine paddestoelen te zien in het gras, allemaal met prachtige witte randjes.

Toen ik weer op mijn voeten stond zag ik overal in het witte gras donkere plekken waar mijn knieën hadden gelegen. Alsof er een dolle hond over het veld heen en weer had gerend, zo willekeurig was het patroon.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

10 reacties op “Winterochtend”

 1. Ank avatar

  Mis je de Powershot niet bij dit werk?
  De foto’s zijn weer prachtig, ik ben vanmorgen ook op pad geweest en heb ook erg genoten maar het was inderdaad behoorlijk koud, zijn we niet gewend net wat je zegt.

 2. Margo avatar

  Schitterend!!
  Het lijkt wel of de madeliefjes bruidsjurkjes aan hebben!! 😀

 3. Kwebbel avatar

  Die madeliefjes zien er zo uit als ware kunstwerkjes van glas.

 4. Marie-Claire avatar

  Mooie serie, ik hoop dat het nog lang blijft vriezen.. 😉 graag meer van dit soort foto’s, dat weet je ! :mrgreen:

 5. FotoAnna avatar

  Echt dit is genieten… zo mooi en met die ochtendlicht… prachtig !!
  Groetjes Anna

 6. Jetske avatar
  Jetske

  Schitterende foto’s. Weer echt genieten op je website.

 7. Margo avatar

  Ondanks de kou hebben deze foto’s door het warme licht van de laagstaande zon toch iets warms.

 8. een bewonderaar avatar
  een bewonderaar

  prachtige foto,s!!!!

 9. Seraka avatar

  wat zal je koude knieen hebben gehad
  maar de foto’s zijn het ruimschoots waard
  wat een heerlijke lichtval in die rijp

 10. Jantine avatar

  prachtige ijskristallen,wat een mooie foto’s zijn erbij…gr.Jantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *