Winterwonderland

Eindelijk, eindelijk was er tijd om foto’s te maken van de prachtige rijp aan de bomen. Ik heb vreselijk zitten twijfelen waar ik naar toe zou gaan. Naar de Dellen, Naar de IJssel ? Een open landschap ? Het nevelige in de lucht deed mij besluiten om toch maar naar de Dellen te gaan.

Het was er een wonderlijk stille wereld. Alle bomen waren zwaar beladen met wit terwijl de bodem nauwelijks wit was. Tenminste, toen ik er net kwam. De dooi begon al in te zetten en overal dwarrelde de ijssel van de takken. Gelukkig was er nog genoeg om te fotograferen. Ik heb mij dan ook maar meteen op de macro’s gestort

Terwijl ik aan het fotograferen was bleef de rijp maar neer dwarrelen. Ik was nog niet ver het bos in gelopen en hoorde aan het begin van het pad een bestelbusje stoppen. Er stapte iemand met camera uit. Hij ging aan het begin van het pad staan, maakte een paar foto’s (ik denk dat ik later wel weggeshopt zal worden) en ging er weer vandoor. Die kon zeker geen keuze maken voor wat betreft de fotoplek en scheurt ze allemaal af.

Verderop in het bos is een klein heideveld. Door het wit op de struiken leek het alsof het daar gesneeuwd had.

De naalden van de dennebomen hadden stuk voor stuk prachtige ijsuitlopers van de mist van de laatste dagen gemaakt. Door het gewicht van al dat ijs hingen de takken naar beneden. Zo kon je mooi zien hoe de takken wel op trossen met waaiers leken.

De bomen op het heideveld vingen elk zuchtje wind en met elk zucht dwarrelde er meer wit naar beneden. Jammer, maar ook weer een mooi gezicht.

Ik bedacht mij dat ik in de herfst een eind verderop een beukenlaan had gefotografeerd. Ik was benieuwd hoe diezelfde laan er n uit zou zien. Ik ben dus maar snel naar de auto gewandeld. Ondertussen kon ik mooi zoeken naar de handschoen die ik ergens onderweg was verloren. Mijn ene hand begon toch wel erg koud te worden. Gelukkig lag hij er nog.

Bij het beukenpad kom ik eigenlijk nauwelijks omdat het begint bij een grote parkeerplaats en waar dus veel volk rondloopt. Ik was dan ook van plan om weer meteen rechtsomkeer te maken om richting Windesheim te gaan. Maar het stuk bos dat hier een beetje parkachtig is zag er prachtig uit en dus ben ik er nog even gebleven om te fotograferen.

Daarna weer in de auto gestapt om eens bij het veld van Windesheim te kijken. Ik begon mij al aardig om de man in het grijze busje te voelen, maar ja, met de dooi was toch enige haast geboden. Niet al te haastig omdat de bochtige weg door het bos wit was van de gevallen rijp.

Bij Windesheim was ik niet de enige fotograaf, ook anderen hadden bedacht dat het daar wel eens mooi kon zijn met dit weer.

Zelfs de IJsselcentrale lag er mooi bij in deze witte wereld.

En dan nog even een laatste foto. Een berenklauw die er in elk weertype mooi uit ziet vind ik.

Natuurlijk heb ik veel meer foto’s gemaakt. Ik heb ze geplaatst in het album Winter. Gewoon steeds op volgende klikken om alle foto’s van vandaag te kunnen bekijken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

16 reacties op “Winterwonderland”

 1. Marie-Claire avatar

  Mooie serie, ik vind de foto’s met die ‘plaatselijke sneeuwbuien’ en het licht daarop erg goed geslaagd, toch heb ik op basis van de foto’s ook wel het idee dat het bij jullie een stuk kouder was als hier in het westen, géen smelt-druppels ???

 2. Marmein avatar

  De druppels gingen helaas niet lukken. Maar even afwachten wat ons morgen te wachten staat…..

 3. cybergranny avatar

  prachtige serie marmein ik heb genoten en zal ze nog wel eens bekijken
  groetjes cybergranny

 4. Brimstone avatar

  Je hebt enorm je best gedaan om van alles wat op de foto
  te krijgen. Het was gister best een bijzondere dag.

 5. st@@rt avatar

  Mooie foto’s weer.Dank je wel. Gisteren treinde ik van oost naar west en het was net of ik door een kerstkaart reed. Geen foto’s gemaakt natuurlijk. Ik dacht ff kijken bij Marmein en ja hoor… zestaan er!

 6. FotoAnna avatar

  WAUW wat laat je ons weer genieten… prachtig hoor !!
  Wens je hele fijne dagen toe.
  Groetjes van Anna

 7. Nance... avatar

  Prachtige foto’s weer! Ik heb gisteren ook geprobeerd foto’s te maken, maar ze zijn lang niet zo mooi geworden.
  En dan heb ik nog een vraagje… Plaats je morgen de puzzel uit het Dagblad van het Noorden weer, net zoals vorig jaar? Ik vind ’t altijd hartstikke leuk om die puzzel te maken, maar hier in de Achterhoek is die krant natuurlijk niet verkrijgbaar…

 8. Marmein avatar

  Ik lag gisteravond net in bed toen ik mij ineens bedacht dat ik vergeten was de krant te kopen 😐

  Ik fiets straks nog even langs het station. Heeeeeeel mischien is de winkel open en heeeeeel mischien is er nog een krant over. En anders moet je even wachten tot de kerst, dan kan ik die van mijn vader lenen.

 9. Marmein avatar

  Update voor Nance: ik heb net even contact gehad met mijn zus: de puzzel staat morgen in het Dagblad van het Noorden !

 10. Jetske avatar
  Jetske

  Schitterende serie, de foto’s van de neerdwarrelende rijp vind ik extra bijzonder.

 11. Ank avatar

  Geweldig mooie serie heb je weer gemaakt. Zelf was ik zo overdonderd door het totaalbeeld dat ik vrijwel geen detailfoto’s heb gemaakt, gelukkig heb jij dat wel gedaan. Een lust voor het oog.

 12. Margo avatar

  Aaaah daar zijn ze dan! Mooi hoor! De mooiste vind ik die van Windesheim, prachtige kleuren! En die net lijkt op een doornentak! 😀

 13. jan10 avatar

  prachtig, prachtig, het was het wachten waard 😉

 14. mariekefotografeert avatar

  Wat was het mooi he deze week.

 15. Seraka avatar

  heerlijke foto’s Marmein
  die beukenlaan is ook schitterend
  fijne kerstdagen! 😉

 16. Jantine avatar

  Prachtig al deze mooie winterfoto’s, het leek wel een sprookje zo’n dag he…jammer dat het maar 1 dag was maar hopelijk hebben we van de winter meer.gr.Jantine en een fijn 2008 toe gewenst..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *