25 December, ochtend

Vanmorgen was ik al vroeg op. Even een natuurfilm kijken op tv, een beetje internetten….. en dan ineens zie je de normaal cremekleurige gordijnen een rode kleur aannemen. Jeetje, dat moet wel een heel vlammende zonsopgang zijn. Ik spring van de bank, ruk het gordijn open en maak daarmee Xarak zo aan het schrikken dat hij snel de benen neemt.

De lucht is inderdaad vlammend rood. Waarom ben ik er vanmorgen nou niet op uit gegaan met de camera. Ik had er nog even aan gedacht. Alhoewel ik weet dat zonsopgangen zo voorbij zijn waag ik het er toch op. De schoenen half vastgeknoopt, de eerste de beste jas aangetrokken en de auto gestart. Verdorie, het voorruit ook nog bevroren. Snel de krabber gegrepen en aan de gang gegaan. Gelukkig was het geen harde laag.

Snel de straat uitgeraced, bij een gevaarlijk kruispunt komt net van weerskanten een auto. Ik rij op de voorrangsweg maar dat hebben mensen vaak niet door, oppassen dus. Maar het gaat goed, de chaufeurs zijn wakker. Even verderop een stoplicht, weer oponthoud. En ondertussen wordt de lucht steeds bleker.

Eindelijk kon ik de auto parkeren naast het Sophiaziekenhuis. Ik parkeerde nog geen meter naast een merel, het beestje trok zich niets van mij aan en pikte rustig door in het oude bladafval. Snel naar de weilanden gelopen om de lucht te fotograferen die nog maar een fractie van de kleur had die het nog geen 5 minuten eerder had.

Na een paar foto’s gemaakt te hebben voel ik dat ik niet de juiste jas van de kapstok heb gegrist en krijg het al snel koud. En ook al verleurt de lucht nu in een prachtig oud roze, ik maak toch maar rechtsomkeer om weer een beetje op te warmen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “25 December, ochtend”

 1. Hendrika avatar
  Hendrika

  Hoi Marmein, het is vandaag 25 DECEMBER :mrgreen: : fijne kerstdagen.
  De zonsopkomst was prachtig vanmorgen; ik heb er ook een tijdje naar gekeken.

 2. Marmein avatar

  Ha ha ! Ik ben echt in de bonen vandaag ! Ik zal het snel aanpassen ! 25 Oktober, hoe kom ik er op !

 3. frank avatar

  Leuk verhaal Marmein
  en een mooie lucht,
  heb je de kerstbom niet omver getrokken in je haast 😉
  mvg.
  fvn.

 4. Joekie avatar

  Wat een verhaal, je kunt je de volgende keer de moeite besparen om “gewoon” uit het raam een foto te maken?

  Ik wens je fijne kerstdagen en veel fotoplezier in 2008 (ook voor ons 🙂 )

 5. Margo avatar

  :mrgreen: Hahahaahaa!!! :mrgreen:
  Ik herken dat wel, bijna struikelend over je eigen benen om zo snel mogelijk daar te zijn waar het mooie vast te leggen is! En het was de moeite! Het is een prachtige opname. Ik heb er niets van gemerkt, hier was het ook niet rood, denk ik…. maar ja als je slaapt merk je niet veel!
  Fijne feestdagen!

 6. Brimstone avatar

  Het is een mooie foto!
  Maar je verhaal om hem te maken heb ik ademloos gelezen,
  dat was echt spannend :-))

 7. Hans avatar

  Da’s nou echt “pluk de kerstdag”!
  Fijne dagen trouwens en ga lekker door, wel of geen kerst!

 8. Marie-Claire avatar

  Mooie foto hoor, ondanks de haast enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *