28 December, ochtend

Al een paar dagen hangt er voor de vogels wat voedsel in de boom. Veel wordt er niet van gegeten. Een miskoop, dacht ik. Zo af en toe heb je dat, dan hang je pinda’s of een vetbol op waar geen vogel aan komt. Als je er een ander bij hangt, dan storten ze zich daar op. Ik ga er dan maar vanuit dat er een vreemde geur aan zit of dat er iets anders mis mee is.

Het zaad (dat ik bij gebrek aan voedertafel maar op de grond strooi) vind wel gretig aftrek. Ik heb het op verschillende plaatsen gestrooid zodat de dikke houtduif niet al het voedsel voor zichzelf kan opeisen. De mussen deden zich vanmorgen tegoed aan het zaad (de duif had bij de buren wat lekkers gevonden) maar schrokken van elk hard geluid en vlogen dan verschrikt de struiken in.

Plots zag ik een vogeltje bij het pindazakje. Onverstoord pikte het lustig los op de pinda’s terwijl de mussen om hem een af en aanvlogen. Hooguit keek het vogeltje even op wanneer de mussen weer eens opvlogen. Alsof hij even wilde zien waar die domme mussen nu toch weer zo’n drukte over maakten. Gelukkig maar, zo had ik even tijd om de macrolens te pakken en een foto te maken.

Ik denk trouwens dat het een groenling is. Mocht ik het fout hebben dan hoor ik het graag !

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

10 reacties op “28 December, ochtend”

 1. Marie-Claire avatar

  Mooi..
  Ik ben een héel klein beetje jaloers :mrgreen:

 2. jan10 avatar

  Ik denk het ook dat het een groenling is, heb hem even opgezocht:
  http://www.ivnvechtplassen.org/ivn_vogels_niet_vechtstreek/Groenling_Carduelis-chloris.html
  en zit nu met een keihard kwetterende parkiet in mijn kamer 😯

 3. Brimstone avatar

  Zo maar dat was echt raak!
  Mooie foto van een schitterend vogeltje.

 4. Monique avatar

  Denk ook dat het een Groenling is, je hebt hem er prachtig op staan!

 5. Mickey avatar

  Een mooie foto! En dat is inderdaad een groenling. Bij ons thuis zaten er vroeger ook altijd heel veel in de boom, met de vet- en pindabolletjes te stoeien.

 6. k@rin avatar

  Heel mooi!

 7. frank avatar
  frank

  Als dit een Groenling is eet ik mijn klompen op,
  ik houd het op een Carduelis spinus 😆 😉 😛 😀
  mvg.
  fvn.

 8. jan10 avatar

  nou Frank volgens mij is het een Carduelis spinus.html 😉

 9. Mickey avatar
  Mickey

  Bij nader inzien bleek het toch een sijs te zijn. we hebben het nog even opgezocht, en de tekening van een groenling is toch anders. maar ze lijken inderdaad wel erg veel op elkaar! 😕 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *