Winterpicknick

Ina had weer eens een wandeling op het oog en vroeg of ik mee ging. Een winterpicknick met warme chocola met slagroom bij de start, halverwege snert en live muziek en aan het eind nog wat lekker toetjes. Tja, daar zeg je toch geen nee tegen ? Dat de tocht 20 km was had ze niet verteld, de slimmerik.

We waren nog maar net op weg toen ik dit tere boterbloemetje zag. Zo teer, en toch zo fier. Voor het eerst had ik nu een vuilniszak bij me. Onder het wakend oog van Ina heb ik hem op de grond gelegd en ben gaan fotograferen. Eenmaal weer overeind had ik toch weer een natte knie en vieze ellebogen. (tip van Ina: neem een dekzeil mee)

Het pad liep vervolgens tussen grote populieren door. Prachtige bomen met diepe groeven in de bast wat mooi structuren oplevert. Sommige van de bomen waren zwaar begroeid met klimop. Later in de wandeling viel het ons op dat er wel heel veel bomen in het landschap zwaar begroeid waren met deze plant.

Heel gezond is dit niet voor de bomen. Al stonden er nog steeds bomen overeind met klimopstengels die zo dik waren als mijn bovenarm. Aan een tak die onder het gewicht was bezweken was goed te zien hoe de plant zich om de takken slingert.

De weersverwachtingen waren niet al te best, ’s morgens regende het nog toen we naar Markelo reden, maar eenmaal aan de wandel bleef het droog. Al hing er af en toe wel een dreigende wolk.

Na twee uurtjes kwamen we aan op lunchplek. In de verte hadden we de ossehoornblazers al gehoord en tijdens de lunch lieten ze nog wat horen. Aan de gezichten te zien was het knap hard blazen.

Het landschap waar we doorheen liepen was zeer afwisselend. We liepen door bossen, langs landgoederen met statige beukenlanen en tussen weilanden door.

Onderweg zagen we in de berm wat vreemde vruchtjes. Ik meende dat het mispels waren en net even gecontroleerd: dat waren het inderdaad.

Bij een van de landgoederen zagen we nog prachtige witte duiven.

En een mooie korstbos op een van de stenen vazen bij de ingang kon ik ook niet voorbij gaan zonder te fotograferen. Al met al was het een prachtige, afwisselende wandeling. Voor wie alle 22 foto’s wil bekijken: hier kun je het album bekijken (of klik gewoon op een van de foto’s)

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “Winterpicknick”

 1. Kriebels & Krabbels avatar

  Laatst was er een item bij het radioprogramma Vroege Vogels (kun je ook nog podcasten of nog een keer beluisteren!) over klimop in bomen. Ik moet even graven in mijn herinnering, maar ik geloof dat klimop in gezonde bomen geen kwaad kan. Maar zodra bomen oud of ziek worden, dan geeft klimop wel problemen.

 2. Ina avatar

  Herstel herstel….
  de wandeling was 18 km.
  en dat dekzeil…. vergeet niet je schaar 😉

  U vergeet tevens bij de snert de boterhammen/roggebrood met nagelholt 😉
  Ik vond het een mooie afwisselende wandeling
  met zeer leuke landgoederen en landschappen onderweg.

  Overigens die laatste foto in de serie
  het lijkt waarachtig wel geschilderd.

 3. Brimstone avatar

  Dat moet een flinke stap geweest zijn die wandeling.
  Maar meer dan de moeite waard.
  Prachtige fotoserie, heel afwisselend.

 4. Margo avatar

  Ik heb bedacht dat ik zo’n rubber tuinplankje meeneem in’t vervolg voor de knietjes. Verder blijft het natuurlijk lastig, maar ach, als je zoveel moois ziet en vastlegt is dat de moeite toch 😉 wel waard?

 5. Kwebbel avatar

  18 km? dus je moest behoorlijk doorstappen dit keer 😉

 6. Fried avatar
  Fried

  Je hebt oog voor schoonheid, fijn dat je dit met ons wilt delen.Je leert ons alles wat groeit en bloeit intenser te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *