Wintermorgen

Deze week ben ik nog lekker vrij. Nu alle ‘verplichtingen’ van de laatste dagen voorbij zijn was er eindelijk weer de mogelijkheid om er op uit te gaan om foto’s te maken op een tijdstip waarop mij dat uitkwam.

Ik was onderweg naar de schaapskooi bij Heerde, toen ik onderweg ineens overal witte bollen in de berm zag liggen. Bij de eerste paar dacht ik nog dat het om zwerfafval ging. Toen bedacht ik dat het net leek alsof het sneeuwbollen waren, terwijl er geen sneeuw was gevallen. Bij de eerste de beste parkeergelegenheid de auto maar eens aan de kant gezet om het eens nader te kunnen bekijken.

Het bleken takjes te zijn waarop zich ijskristallen hadden vastgezet. Waarom er nou alleen op kleine takjes van die dikke vlokken zaten is mij een volkomen raadsel. Maar eenmaal op de knieën en met mijn neus dicht bij de grond, ging ik natuurlijk weer allerlei andere dingen zien. Mini-paddestoeltjes bijvoorbeeld.

Of blaadjes met rijp omrand en rechtopstaand zodat ze mooi het zonlicht vingen.

En even verderop, de takken van een braam waar een doorn van dichtbij bekeken prachtige kleuren blijkt te hebben.

Op de grote boomstronken die verderop op het pad lagen was ook van alles te zien. Mos dat prachtig omlijst was met ijskristallen en kleine moszaaddoosjes die schitterden in het zonlicht.

Ook wonderlijk waren deze ringetjes van gras die ik op de schaduwzijde van een omgevallen boom zag. Ze hadden elk een doorsnee van zo’n twee a drie centimeter. Ik heb werkelijk geen idee welk diertje dat gemaakt kan hebben. En waarom eigenlijk ?

Na een tijdje betrok de lucht en werd het kouder. Tijd om naar huis te gaan, een droge broek aan te trekken en een cappuccino te nemen. Dan kon ik meteen de foto’s op de computer zetten, want wie weet, valt er straks uit die wolken wel sneeuw.

Ondertussen is de koffie op en de lucht weer strak blauw. Of zouden de wolken aan de andere kant van de IJssel zijn blijven hangen en heeft het daar wel gesneewd ?

Alle foto’s van deze wandeling zijn te bekijken in het fotoalbum Winter 2008

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Wintermorgen”

 1. Jan avatar

  Leuk zo’n digitale wandeling maar ik ga op zoek naar een warme kop soep want ik heb het er koud van gekregen. Nog een goed 2008 gewenst, groet, Jan.

 2. Margo avatar

  Geweldige serie. Mijn favorieten zijn de be-ijzelde mosjes!!

 3. Brimstone avatar

  Een spannende wandeling, ik heb genoten!

 4. \\\'Hendrika\\\' avatar
  \\\’Hendrika\\\’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *