Middagwandeling

Vandaag had ik eigenlijk een zandvlakte op de Veluwe willen opzoeken, maar de weersvoorspellingen waren zo slecht dat ik daar maar van af zag. Toch leek het mij leuk om eens met regen foto’s te gaan maken, eens kijken wat dat voor sfeer geeft. Ik zocht daarvoor een plekje dat wat dichter bij huis was: de Horte. Een landgoed waar ik in Mei ook al eens gewandeld had met Steph en Ina.

Van wandelen in de regen was vandaag geen sprake. Ik stapte net de auto uit toen het zonnetje zelfs even doorbrak. In het zonlicht dansten wat muggen rond en toen ik een van hen zag landen op een blad, heb ik maar even een foto van hem gemaakt.

Langs de rand van een weiland stond een hazelaar. In het zonlicht leken de gele mannelijke bloemetjes wel vlaggetjes.

Het bospad zag er prachtig uit in het zonnetje, hoog en smal. Het leek wel een kathedraal

Het wandelen over het bospad was wel even wat anders dan in het voorjaar. Het rulle zand, de bladeren en de regen hadden overal een dikke laag prut gemaakt. Soms moest je er wel doorheen, andere keren kon je er nog net langs via een droog stukje bosgrond.

Mischien dat juist daarom mij ineens de wortels van de bomen opvielen toen ik mij een droger stukje bos aankwam.

Verderop in het bos waren heel wat korte stompjes te zien van wat eens jonge bomen waren. Normaal zouden ze mij niet eens opgevallen zijn denk ik, maar deze waren stuk voor stuk begroeid met mos. En op sommigen daarvan zaten dan weer oranje-bruine elvenbankjes. Opvallend, zoveel kleur in de winter.

Hier en daar stond nog een aardappelbovist. De meesten waren niet meer dan lege hulsen, de sporen al lange tijd geleden op goed geluk naar buiten geblazen.

Na alle groene stompjes liep ik over een pad dat omzoomt werd door struiken. De dunne takken waren door de wind al weer droog geblazen, de stammen zelf waren nog wel nat van de regen. Het gaf een vreemd effect, bijna alsof de takken met een dun laagje sneeuw waren bedekt.

Ik liep weer over het bospad waar ik mijn wandeling begon toen ik ineens dit tweetal zag. Het werd wel een hele vreemde regenwandeling. Geen druppel regen gevallen, een zonnetje en nu ook nog eens twee naaktslakken. Het is toch wel januari ?

Ik was van plan weer naar huis te rijden toen ik vanuit de auto een interessante lucht zag. Om te zien of ik nog een mooi plekje kon vinden met vrij zicht op die lucht ben ik maar een beetje om gaan rijden. Een mooi open plekje vond ik echter niet zo snel. Dan stonden er weer huizen, dan weer bomen….. Uiteindelijk kwam ik in Zwolle zuid terecht en ben daar nog een stukje gaan wandelen. Ook hier stonden de hazelaren bijna in bloei. Met een beetje speurwerk kon ik zelfs een vrouwelijk bloemetje vinden, zo groot als een speldenknopje.

Op heel wat takjes in de struiken was mos te vinden. Wat een prachtige kleuren en vormen zijn het toch als je ze van dichtbij bekijkt.

Op het laatst heb ik toch nog eventjes een foto van de lucht gemaakt. Het lijkt op de foto wel veel dramatischer dan het in werkelijkheid was, maar ach, wie zegt dat alles altijd realistisch gefotografeerd moet worden ?

Ik ben blij dat ik er toch even op uit ben gegaan. Het werd een droge in plaats van een verwachte natte wandeling. Die houden jullie dus nog te goed.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Middagwandeling”

 1. Marie-Claire avatar

  WOW.. die onderste foto vind ik geweldig ! Juist vanwege de dramatiek..

 2. Margo avatar

  Zo hé! Poeh! 😯 MOOI!

  Heb je ze in RAW geschoten?

 3. Brimstone avatar

  Een hele boeiende wandeling!

 4. frank avatar

  Hoi Marmein,
  de laatste tijd heb ik nogal eens kleurkringen in jouw foto’s op mijn beeldscherm, zo nu ook weer, is dat een nieuwe artistieke uiting van jou 😉
  of ligt het aan mijn beeldscherm, een laptop weet je wel?
  mvg.
  fvn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *