13 Januari, ochtend

Gisteren gaf mijn zus vanaf vijf uur ’s middags een verjaardagsfeestje. Ze woont vlak bij Drachten en ik besloot om via een omweg naar haar toe te gaan. Ik had wel weer eens zin de zee te zien. De rit ging eerst naar Harlingen om daarna via de kust naar het oosten te rijden.

Van het wad zelf was helaas niet veel te zien, het was hoog water toen ik bij Harlingen aan kwam. Maar de zon scheen en er stond een lekker straf windje. Heerlijk om zee eens uit te waaien boven op de dijk. Gelukkig was er af en toe wel een wolkje, anders zou het wel heel saai fotograferen zijn 😉

Net als de zee voor mij, was het land achter mij ook vlak.

De weg liep onder aan de dijk langs over talloze veeroosters. Hier en daar zag je een auto staan, wachtend op hun eigenaren die aan de andere kant van de dijk aan het uitwaaien waren. Op een gegeven ogenblik zag ik meerdere auto’s staan. Daar was vast wat meer te zien en dus ben ik maar een kijkje gaan nemen.

Totaal onverwacht zag ik hier een veld met riet. Wonderlijk, zo in de zee.

Ik reed weer verder en na een tijdje kwam ik uit op een plek dat Zwarte haan heet. Een wonderlijk gat. Je hebt het gevoel aan het einde van de wereld te zijn en toch staat er een restaurant en een antiekzaak. Borden bij een beeld van een slikwerker gaven aan dat dit het beginpunt van een pelgrimsroute was.

Het begon al te schemeren en het werd tijd om naar mijn zus te gaan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

9 reacties op “13 Januari, ochtend”

 1. Marie-Claire avatar

  Prachtige serie, en mn. de ‘luchtfoto’s’ vind ik héel erg mooi.. :mrgreen:

 2. Steph avatar

  Allereerst nog gefeliciteerd met de verjaardag van je zus!

  Je hebt weer eens een heel ander landschap geportretteerd. Wat is het daar heerlijk stil en uitgestrekt… Het levert rustgevende plaatjes op. Zon en wolken spelen een fraai spel met elkaar!

 3. Joekie avatar

  Wat een mooie serie heb je gemaakt. Mooie luchten.

 4. Jetske avatar
  Jetske

  Wat een prachtige serie.
  Een volgende keer ga je nog via Rome naar je zus. 😉
  Als je er maar een mooie serie van maakt, vind ik het best.

 5. Margo avatar

  Heerlijk rustgevend. De 3e van onderen is het mooist!

 6. Kwebbel avatar

  Die wolkenfoto’s zijn helemaal super.

 7. Jan K. avatar

  Het is weer een mooie serie geworden. Het Wad en het aangrenzende vlakke land blijven altijd boeiend. Zonder de andere foto’s iets tekort te willen doen, vind ik nr. 5 de mooiste foto uit je serie, omdat ik het zo’n mooi uitgebalanceerd licht-, lucht- en lijnenspel vind.

  Ik ben niet iemand die snel met kritiek strooit, en bij de kwaliteit van jouw foto’s kost dat al helemaal veel moeite, maar nu kan ik het toch niet laten om één klein minpuntje noemen … Ik vind het juist in het Waddengebied hartstikke jammer, dat de horizon eigenlijk steeds nèt niet horizontaal ligt, want dat is nu juist zo kenmerkend voor dit gebied.

  Een foto waarop de horizon niet horizontaal is, kan in mijn ogen overigens wel heel mooi zijn, maar dan moet er ook echt bewust gekozen zijn voor een behoorlijke afwijking …

 8. Marmein avatar

  Van mij mag je kritiek hebben Jan, graag zelfs, dat houdt mij tenminste scherp. Scheve horizons vind ik zelf ook altijd zeer storend, zeker bij water. Deze is mij denk ik ontgaan.

 9. Margo avatar

  Mij vielen ze ook niet op. Dat komt omdat de aandacht gaat naar wat echt belangrijk is: de mooie natuur! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *