19 Januari, ochtend

Sinds ik een digitale camera heb, heeft er bij mij nog nooit een bosje mimosa op tafel gestaan. Gisteren kreeg ik van Buurvrouw6 een bosje van deze gele bloemetjes. En dan ga je natuurlijk aan de slag nietwaar ?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “19 Januari, ochtend”

 1. Margo avatar

  Mimosa …. mmmmmmmm, allerlei luikjes gaan open als ik aan mimosa denk!
  In de tuin van de kleuterschool vlak bij ons huis stond een enorme mimosaboom. Ik kwam er langs als ik naar school liep. Als hij in bloei was geurde hij tot in de wijde omtrek. In mijn herinnering was hij altijd in bloei! 😀

 2. Steph avatar

  Bij het zien van mimosa moet ik altijd aan een oude tante van mijn moeder denken. Lief mens, dus geen vervelende associatie; helaas is ze al jaren geleden gestorven.

  Waar ik nou zo benieuwd naar ben, is hoe je deze achtergrond zwart hebt gemaakt. Heb je een zwart kartonnetje op de achtergrond neergezet óf de bloem uit de vaas liggend op een zwarte achtergrond gefotografeerd óf de achtergrond achteraf met je fotobewerkingsprogramma zwart ingevuld?

 3. Marmein avatar

  Het is veel eenvoudiger Steph. Ik gebruik een halogeenlampje voor de belichting (zie voor de opstelling dit logje). Het licht valt pal op het onderwerp. Vervolgens onderbelicht ik de foto zodat het onderwerp niet meer overbelicht is. Doordat het lampje zo gericht schijnt, valt er geen licht op de achtergrond. Met de onderbelichting en de nog donkere kamer, wordt de achtergrond donker.

 4. Steph avatar

  Ik fiets zodadelijk direct naar de Praxis om zo’n lampje te halen en te gaan experimenteren!
  Elke keer als ik daar kom, sta ik weer bij dat lampje. € 44,95 (of inmiddels duurder) vind ik geen gering bedrag voor zo’n lamp en dus heb ik ‘m telkens weer laten liggen, maar nu ben ik toch wel erg benieuwd of mij deze werkwijze ook gaat lukken…

 5. Marmein avatar

  Ik kocht hem ooit bij een designwinkel die opruimingsopruiming had.

  Vergeet je niet je regenpak aan te trekken ? 🙄

 6. Margo avatar

  Wat is een opruimingsopruiming? :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *