30 Januari, ochtend

De menselijke geest is toch maar een raar ding. In mijn jeugd dronk ik regelmatig thee. Bij het ontbijt, na school en ’s avonds na het eten. Eenmaal het huis uit was het met die gewoonte gedaan, koffie was nou eenmaal meer mijn ding.

In augustus besloot ik wat te gaan lijnen. Daar hoort veel waterdrinken bij, maar dat is iets wat ik echt niet vol hou. Thee leek mij een goed alternatief en zo maakte ik kennis met de wereld van de smaakjes thee.

Nu, bijna een half jaar verder, is er 1 ding waar ik maar niet aan kan wennen: de manier waar het touwtje aan het theezakje los trek. Ik blijf het gevoel houden dat ik het touwtje lostrek van het zakje. Zat het vroeger niet anders vast ? Ik dacht toch zeker te weten dat het touwtje vroeger geklemd zat in een spleetje in het labeltje dat je dan later kon gebruiken om het touwtje vast te zetten om het handvat van de theepot.

Nu heb ik steeds maar weer het gevoel dat ik het touwtje lostrek van het zakje.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “30 Januari, ochtend”

 1. Jeanne Teunissen avatar
  Jeanne Teunissen

  Ja, je hebt helemaal gelijk. Dat gevoel heb ik ook, dat ik de boel kapot trek!.
  Niet elke verandering is een verbetering he! gr. Jeanne.

 2. Jan avatar

  Leuke ontdekking! Maar hoe is het met het afvallen, al wat kilo’s eraf? Misschien een idee om losse thee te gaan gebruiken, of pads? Je hebt er wel een leuke foto aan over gehouden. Groet, Jan.

 3. Margo avatar

  Vroeger zat het koordje met labeltje er een beetje omheen gewonden. Tegenwoordig is het kennenlijk nodig om het nog extra vast te plakken. Ik trek het ook regelmatig kapot.

 4. Marmein avatar

  :mrgreen: Ik ben bijna 10 kilo kwijt Jan :mrgreen:
  En een senseo heb ik niet, komt er ook niet in bij mij, echte cappuccino is veeeel lekkerder :mrgreen: :mrgreen:

 5. Jetske avatar
  Jetske

  Weet je waarom je dat touwtje zo makkelijk los kunt trekken…..?
  Gisteren op het werk, pakte een collega haar gebruikte theezakje, trok heel soepel het label ̩n het zakje van het touwje en Рtot mijn grote verbazing Рgebruikte ze dat touwtje om te flossen, er zat een stukje appel vast. Wat een vindingrijkheid, ahum. En op dat fenomeen speelt de theezakjesfabriek in.
  😉

 6. Monique avatar

  Wij dronken vroeger thee van echte blaadjes uit een thee ei, heerlijk!!
  Ik lees dat je al bijna 10 kilo kwijt ben! Wow zeg!! Door het Sonja Bakker dieet misschien?

 7. Marmein avatar

  Ik ben begonnen met Sonja Bakker maar besloot tijdens week 3 dat dit dieet niets voor mij was. Ik had gedacht dat het meer een hulp zou zijn om het dagelijkse eetpatroon aan te pakken, maar het was allemaal afgepast, veel te weinig voor mij.

  Ik heb door de week de wijntjes (en dus ook de snabbeltjes erbij) laten staan en ben meer thee gaan drinken. Op het werk hebben we volle melk in de cappuccino, ik neem nu gewoon een pak halfvolle melk mee en hang daar het slangetje even in wanneer ik cappuccino tap. En natuurlijk iets minder snaaien. Dat bij elkaar bleek voldoende te zijn om langzamerhand wat kwijt te raken.

 8. Ina avatar

  Herken ik nog wel of..??
  ooohhh wacht ik weet het
  dat dekkleed moet volstaan met 3×3 meter
  anders word het zo`n gesjeul met 3x6meter 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *