Toen gisteren de sneeuwbui stopte en direct de zon doorbrak, ben ik meteen even de tuin in gegaan om te proberen wat sneeuw te fotograferen. Je weet maar nooit, het zou wel eens heel goed de enig sneeuw deze winter zijn.

Maar de sneeuw was nat en met het zonnetje er op was het zo gesmolten. Gelukkig blijven er na de gesmolten sneeuw altijd weer druppels over en met een bloeiende boom van wel 5 meter hoog, aan bloemen geen gebrek.

Ik begon eerst maar eens met de bloemen die op ooghoogte bloeiden. Dat waren er niet veel, maar genoeg voor mij.

De meeste bloemen bloeiden boven mijn hoofd. Ook al staken ze af tegen een licht blauwe lucht en ik dus waarschijnlijk alleen silhouetten op de foto zou zien, heb ik het toch maar geprobeerd. De uitkomst viel mij reuze mee en nu ik alleen nog maar in RAW fotografeer, is er ook altijd nog heel wat terug te halen in een foto.

Voor al die genen die altijd last hebben van een winter-depressie, denk ik dat deze boom in de tuin wonderen kan doen. In december bloeien de eerste bloemetjes al en zeker tot in februari geeft hij bloemen. Hier kun je meer lezen over de prunus.