3 Februari, ochtend

Toen gisteren de sneeuwbui stopte en direct de zon doorbrak, ben ik meteen even de tuin in gegaan om te proberen wat sneeuw te fotograferen. Je weet maar nooit, het zou wel eens heel goed de enig sneeuw deze winter zijn.

Maar de sneeuw was nat en met het zonnetje er op was het zo gesmolten. Gelukkig blijven er na de gesmolten sneeuw altijd weer druppels over en met een bloeiende boom van wel 5 meter hoog, aan bloemen geen gebrek.

Ik begon eerst maar eens met de bloemen die op ooghoogte bloeiden. Dat waren er niet veel, maar genoeg voor mij.

De meeste bloemen bloeiden boven mijn hoofd. Ook al staken ze af tegen een licht blauwe lucht en ik dus waarschijnlijk alleen silhouetten op de foto zou zien, heb ik het toch maar geprobeerd. De uitkomst viel mij reuze mee en nu ik alleen nog maar in RAW fotografeer, is er ook altijd nog heel wat terug te halen in een foto.

Voor al die genen die altijd last hebben van een winter-depressie, denk ik dat deze boom in de tuin wonderen kan doen. In december bloeien de eerste bloemetjes al en zeker tot in februari geeft hij bloemen. Hier kun je meer lezen over de prunus.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

9 reacties op “3 Februari, ochtend”

 1. loes avatar
  loes

  goedemorgen Marjon.
  Je vader en ik kijken even naar je site en bespreken de week. 😀 we genieten weer
  Ik heb een nieuwe broek voor je gekocht.)))

  groetjes

 2. Rileo avatar

  Prachtige plaatjes van de prunus. Zo mooi red ik niet met mijn toestel. De combinatie met de druppels geeft een smeuig effect en is prettig om naar te kijken.

 3. Margo avatar

  Mooi! Ik zal eens kijken of er een prunus in mijn toekomstige tuintje staat toevallig en anders koop ik er een! Goeie tip! 😀

 4. Marie-Claire avatar

  Hmm… jij en druppels.. ik zei het al vaker.. Wat een mooie foto’s ! :mrgreen:

 5. Fried avatar
  Fried

  Nog maar net februari en toch al een idéé van de lente, die spoedig zal komen.Daar wordt je blij van.

 6. Jetske avatar
  Jetske

  Schitterende foto’s.
  Kun je nog een keer uitleggen wat het fotograferen in RAW voordelen heeft t.o.v. het fotograferen in de (één) na hoogste kwaliteit? Of is dat niet eenvoudig uit te leggen en heb je daar een uitgebreidere cursus voor nodig?

 7. Ank avatar

  Overigens bloeien niet alle Prunussoorten nu al hoor, mijn boom laat nog even op zich wachten.
  Prachtige foto’s heb je weer gemaakt, ik voor de eerste en de laatste!

 8. Margo avatar

  Je doet nu alles in RAW? Heb je dan wel genoeg geheugen? Ik koop er denk ik nog een kaart bij en ga dan ook weer meer in RAW doen. Ben je overigens vandaag niet aan de wandel gegaan?

 9. Marmein avatar

  @Jetske: het voordeel van raw is o.a. dat je de witbalans achteraf makkelijk kunt aanpassen, je kunt ook nog belichtings-stops toevoegen of verminderen en je kunt zelfs een invulflits op je foto loslaten.

  Ik heb op mijn verjaardag het boek Photoshop cs3 voor fotografen (Scott Kelby) gekregen waarin de workflow beschreven wordt van het foto’s van je camera halen, het archiveren en het bewerken van de foto’s.

  @Margo: natuurlijk ben ik er gisteren op uit geweest. Ik was pas laat in de avond thuis dus de foto’s moeten even wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *