Lente ?

Ik zat achter de computer toen ik snelle voetstappen op straat hoorde. Direct daarop ging de voordeurbel. “Deurtjebellers”, dacht ik. Maar direkt daarop ging de schuurdeur open. “Marmein ! Ben je thuis ?” Buurvrouw6 kwam zeggen dat ze een vlinder hadden gevonden bij het afbreken van het schuurtje in de tuin.

Wonderlijk, zo exotisch deze vlinder lijkt zo midden in de winter.

De vlinder heb ik maar in een holle boom gezet zodat hij daar diep weg kon kruipen in het donker, hij moet nog even wachten voor het echt lente is. En als je dan toch in de tuin van een ander staat kun je mooi eens om je heen kijken naar wat er nog meer te fotograferen valt.

Tussen al het afval en de rondstampende voeten, hebben een paar voorjaarsbodes zich toch nog staande weten te houden.

Een van de buren wist te vertellen dat er voor volgende week een koudefront wordt verwacht. Het is maar te hopen dat de oude pruimenboom nog even wacht met het uitvouwen van zijn bloemen, de winter is nog maar amper halverwege.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Lente ?”

 1. amethyst avatar
  amethyst

  super mooi, die Dagpauwoog!

 2. Margo avatar

  Ja eg wel lente! Mooie vlinder. Gaat die straks gewoon weer vrolijk rondvliegen? Ik kwam allemaal lieveheersbeestjes in mijn parasol tegen. Ze wreven de (winter-)slaap uit hun oogjes.

 3. maria avatar

  iemand in de buurt( Den Haag) zag gister zijn eerste citroentje vliegen

 4. Marie-Claire avatar

  Nou.. wij hebben vandaag héerlijk in het zonnetje gezeten tijdens de lunchpauze van het klussen.. Neemt niemand ons af.. Winter of geen winter 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *