Vanmorgen ben ik naar de uiterwaarden van de IJssel bij het Engelse Werk geweest. De zon kleurde de hemel met prachtige pastels. Aan de rand van de uiterwaarden, vlak onder de brug waar ik liep, lagen groepen ganzen in het water.

Plotseling begonnen ze luid te gakken en vlogen ze allemaal tegelijkertijd op. Even dacht ik dat ik ze aan het schrikken had gemaakt, maar het bleek een jogger te zijn die het pad onder de brug door nam.

Verderop langs de uiterwaarden is een vogelkijkhut. Ik liep in die richting omdat je dan tussen het riet door gaat wat op deze ochtend prachtig het licht ving.

Een vreemd knisperend geluidje deed mij opkijken naar een andere hoek in het riet. Daar bleken pimpelmeesjes druk bezig te zijn. Ik had verwacht ze tussen het zaad in de pluimen te zien, maar om de een af andere reden waren ze druk aan het knagen op de rietstengels.

Na de vogels ben ik nog even doorgelopen richting de dijk. Het gras op de dijk is in de schaduwpartijen nog bevroren, maar daar waar de zon de kans krijgt, glinsteren talloze druppels. Vooral het gras met druppels en spinnenrag vind ik erg mooi.

Tegen de tijd dat ik weer opsta blijkt de hondenbrigade weer losgelaten te zijn. Daartussen door rennen en fietsen heel wat sporters. Tijd voor mij om naar huis te gaan.

Alle 13 foto’s van deze ochtendwandeling kun je hier bekijken.