23 Februari, ochtend

Op de markt staat elke week een kraam waar je zakjes groente voor een euro kunt kopen. Paprika’s, aubergine, tomaten etc. Dit keer waren er geen aubergines maar wel 2 bloemkolen in een zak. Veel te veel voor mij alleen en toch kon ik het niet laten ze mee te nemen.

Gisteravond er lekker mee gedipt, vanavond wat in een kaasfondue en daarna ? Toch maar eens op zoek naar recepten denk ik.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

12 reacties op “23 Februari, ochtend”

  1. Margo avatar

    Geeft een mooie foto! Je kunt er ook soep van maken! 😀

  2. Brimstone avatar

    Gewoon koken wat nootmuskaat erover heen.
    Kruimig gekookte aardappels en een karbonade
    erbij…..heerlijk!

  3. Steph avatar

    Bloemkool? Bah! Ik lust het uitsluitend roergebakken met een Indiase of Thaise currypasta, zodat de authentieke bloemkoolsmaak niet meer te proeven valt.

    Maar de kool is wel heel erg fotogeniek. Dat weer wel…

  4. Margo avatar

    Steph heeft gelijk, 💡 met kip en kerrie errug lekker. Koop Hindoestaanse masala en santen. Na het fruiten van een uitje (hoeft niet perse) kipfiletstukjes aanbraden. Als het zo goed als gaar is doe water, drie eetlepels kerrie en evenveel ongeveer santen en je krijgt een lekker sausje. Peper, zout enzovoort. Als je van pittig houdt een stukje madame jeanette peper meekoken. Daarbovenop gooi je stukken bloemkool. Laat het geheel koken. Niet te gaar laten worden. Bloemkool vind ik vies als het te gaar is, lekker beetgaar is beter. Met rijst en komkommer en wat je er maar lekker bij vindt. 🙂

  5. ineke avatar
    ineke

    Mooie foto

    Doet me denken aan wat Skik zong “Een stukkie van een bloemkool is weer een bloemkooltje op zich”!

  6. Fried avatar
    Fried

    Leuk, bij die prachige foto ook nog een paar lekkere recepten. Trouwens… ..ik eet ook vaak bloemkoolroosjes rauw gedipt in een wiskysaus : meng een paar lepels mayonaise met een beetje ketchup en een scheutje wisky, even proeven en iets zout en wat (basterd) suiker,
    naar smaak er bij, om het zure iets af te blussen

  7. Kriebels & Krabbels avatar

    Bloemkoolsalade met gerookte zalm, rode paprika…….ook errug lekker. Recept is te vinden in het digitale receptenboek van Odin.

  8. Frank van Hienen avatar

    Al had je de bloemkool alleen maar gekocht voor de foto !!! Prachtige foto is het geworden.

  9. Ina avatar

    Eten we dat morgen of..?? 😉

    maar ff zonder gekheid en geheel off-topic
    ontvang jij mijn mails wel..??
    Hhhmmm ik kan in het invul veld mijn andere mailadres ook ff doen
    eens kijken of dat dan wel werkt voor jou…..

  10. Marie-Claire avatar

    Mooie foto, lijkt het bijna lekker (al vind ik de recepten wel inspirerend..)

  11. Fried avatar
    Fried

    Margo, ik heb je receptje uitgeprobeerd en het was inderdaad heel lekker en dat dank zij de site van Marmein!! 🙂 🙂

  12. Margo avatar

    Fried: hetzelfde recept is ook errug lekker met: sperzieboontjes of spitskool of chinese kool. Niet alles tegelijk natuurlijk. De spitskool heel fijn snijden en heel kort koken, eigenlijk nauwelijks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *