Ochtend

23 Februari, ochtend

Op de markt staat elke week een kraam waar je zakjes groente voor een euro kunt kopen. Paprika’s, aubergine, tomaten etc. Dit keer waren er geen aubergines maar wel 2 bloemkolen in een zak. Veel te veel voor mij alleen en toch kon ik het niet laten ze mee te nemen.

Gisteravond er lekker mee gedipt, vanavond wat in een kaasfondue en daarna ? Toch maar eens op zoek naar recepten denk ik.

12 gedachten over “23 Februari, ochtend

 1. Bloemkool? Bah! Ik lust het uitsluitend roergebakken met een Indiase of Thaise currypasta, zodat de authentieke bloemkoolsmaak niet meer te proeven valt.

  Maar de kool is wel heel erg fotogeniek. Dat weer wel…

 2. Steph heeft gelijk, 💡 met kip en kerrie errug lekker. Koop Hindoestaanse masala en santen. Na het fruiten van een uitje (hoeft niet perse) kipfiletstukjes aanbraden. Als het zo goed als gaar is doe water, drie eetlepels kerrie en evenveel ongeveer santen en je krijgt een lekker sausje. Peper, zout enzovoort. Als je van pittig houdt een stukje madame jeanette peper meekoken. Daarbovenop gooi je stukken bloemkool. Laat het geheel koken. Niet te gaar laten worden. Bloemkool vind ik vies als het te gaar is, lekker beetgaar is beter. Met rijst en komkommer en wat je er maar lekker bij vindt. 🙂

 3. Mooie foto

  Doet me denken aan wat Skik zong “Een stukkie van een bloemkool is weer een bloemkooltje op zich”!

 4. Leuk, bij die prachige foto ook nog een paar lekkere recepten. Trouwens… ..ik eet ook vaak bloemkoolroosjes rauw gedipt in een wiskysaus : meng een paar lepels mayonaise met een beetje ketchup en een scheutje wisky, even proeven en iets zout en wat (basterd) suiker,
  naar smaak er bij, om het zure iets af te blussen

 5. Eten we dat morgen of..?? 😉

  maar ff zonder gekheid en geheel off-topic
  ontvang jij mijn mails wel..??
  Hhhmmm ik kan in het invul veld mijn andere mailadres ook ff doen
  eens kijken of dat dan wel werkt voor jou…..

 6. Margo, ik heb je receptje uitgeprobeerd en het was inderdaad heel lekker en dat dank zij de site van Marmein!! 🙂 🙂

 7. Fried: hetzelfde recept is ook errug lekker met: sperzieboontjes of spitskool of chinese kool. Niet alles tegelijk natuurlijk. De spitskool heel fijn snijden en heel kort koken, eigenlijk nauwelijks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.