Er heel even uit….

Vanmorgen was het zo mooi weer dat ik er wel eventjes uit moest, al was het niet de bedoeling. Gewoon even mijn standaard rondje in de Dellen om te kijken hoe alles er bij stond.

Een van de hoge dennebomen langs het pad had er en der wat oude harsdruppels hangen, wit uitgeslagen van ouderdom. Deze zag er wel heel appart uit.

In de ochtend scheen het zonnetje heerlijk en overal om mij heen hoorde ik de vogels roepen. Een bepaalde roep kon ik maar niet thuisbrengen. Ik dacht eerst dat het een roofvogel was, maar toen ik hem weg zag vliegen leek het eerder een kraai met dat verschil dat hij de op en neer gaande vlucht van een specht had. Na even zoeken op de Soortenbank denk ik dat het een zwarte specht is geweest.

Bij het Zwijnenvennetje was het doodstil, zo af en toe hoorde ik wat kraken wat mij het gevoel gaf dat er herten, reeën of everzwijnen waren die mij in de gaten hielden. Op een kromme tak langs het water had een zaadje voeding gevonden en vormde zich een klein boompje.

Het spiegelgladde water weerspiegelde het bos rondom. Vreemd, net alsof je door een gat in de aarde naar een andere wereld keek.

Ik heb een foto op de kop gezet om te kijken wat dat voor effect gaf.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Er heel even uit….”

 1. Marie-Claire avatar

  Mooi.. en mooi weer ? Bij ons is het de hele dag hartstikke mistig geweest.. Ook mooi, maar anders 😉

 2. Margo avatar

  Hier was het zeker vanochtend nog alles behalve helder! Die Dellen zijn altijd mooi geloof ik. Komisch dat hars, lijkt wel een olifantenslurfje. Als je de laatste foto zonder commentaar had gezet zou niemand gemerkt hebben dat het eigenlijk een spiegeling is!

 3. Mar avatar
  Mar

  Dat is een hele mooie ochtend geweest! Fantastisch idee om de foto eens om te draaien.

 4. Steph avatar

  “Ik heb een foto op de kop gezet om te kijken wat dat voor effect gaf.”
  Het effect van een foto van een weerspiegelend wateroppervlak, als je het mij vraagt.
  Ook hier in Lelystad, toch niet al te ver van Zwolle vandaan, geen zon gezien gisteren… 😥

  Kleine tip: wijzig je copyright onderaan je pagina even in 2007/2008. Nu staat er alleen 2007!

 5. Ank avatar

  Vandaag ook naar de Dellen geweest, het is er inderdaad altijd mooi. Ik was bij het Pluizenmeertje maar dat is volgens mij niet het zwijnenvennetje wat jij bedoelt, kun je ook uitleggen waar dat ongeveer ligt? Ik was gestart bij de picknicktafels en dan rechts de rode wandeling van 4,5 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *