Spreeuwen

Boven Zwolle vliegen al een paar weken grote groepen spreeuwen. Prachtig om te zien hoe die wolken door de lucht heen scheren. Een van de zwermen installeerd zich elke nacht in een paar bomen in de achtertuinen bij mijn huis.

Wanneer ik naar bed ga hoor ik door het openstaande raam het zachte gekwetter van de vele spreeuwen. Bij een windvlaag een een regenbui wordt het gekwetter luider, het pruttelt nog een tijdje door en wordt daarna geleidelijk steeds zachter.

In gedachten zie ik de vogels dicht bij elkaar op de takken zitten. Als eentje wiebelt, moppert de vogel er naast dat die stil moet zitten. Een derde piept dat ze stil moeten zijn waarop een vierde zich er mee bemoeit. Een tak hoger zitten een paar spreeuwen te roddelen en drie takken verderop valt er een van zijn takje wat weer heel wat stof doet opwaaien……..

Waar ik ook aan moet denken als ik het gemurmel hoor is de animatiefilm “For the birds” van Pixar. Een leuke animatie die helemaal past bij de geluiden uit de tuin.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “Spreeuwen”

 1. Kwebbel avatar

  Ah ze zijn er dus weer. Vorig jaar zaten er daar bij jou in de buurt toch ook zoveel.
  Was zelfs sprake van “een plaag”

 2. Margo avatar

  In een vorig huis zaten ze ook altijd aan het eind van de dag in de bomen achter het huis. Enorme zwermen, prachtig gezicht die wolken als ze in beweging komen. Leuk animatiefilmpje trouwens!

 3. Marmein avatar

  Van vorig jaar kan ik mij niet zo herinneren. En een plaag, ach, volgens mij alleen in de ogen van de mensen met een-auto-moet-schoon-syndroom 😉

 4. Pieke avatar

  Wat een leuk filmpje – geen wonder dat het je daaraan doet denken! 😀

 5. Ank avatar

  Ja ik denk inderdaad dat het ongeveer zo gaat zoals jij beschrijft, vorig jaar zaten ze hier op het eiland in de Dobbe en toen heb ik foto’s proberen te maken, je weet niet wat je ziet de takken van de bomen zijn letterlijk zwart van de spreeuwen en ze zitten echt allemaal tegen elkaar aan. Leuk filmpje!

 6. margie avatar
  margie

  ja, inderdaad, for the birds. Daar kan ik ook zo van genieten. Als ik vogels in mijn achtertuintje heb kan ik de tv en radio wel uit zetten want je hebt een real life soap bij je achterdeur. 😆

 7. Fried avatar
  Fried

  Wat een kostelijk filmpje.
  Enig, de uitdrukking van die “roddelkoppie’s”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *