Boven Zwolle vliegen al een paar weken grote groepen spreeuwen. Prachtig om te zien hoe die wolken door de lucht heen scheren. Een van de zwermen installeerd zich elke nacht in een paar bomen in de achtertuinen bij mijn huis.

Wanneer ik naar bed ga hoor ik door het openstaande raam het zachte gekwetter van de vele spreeuwen. Bij een windvlaag een een regenbui wordt het gekwetter luider, het pruttelt nog een tijdje door en wordt daarna geleidelijk steeds zachter.

In gedachten zie ik de vogels dicht bij elkaar op de takken zitten. Als eentje wiebelt, moppert de vogel er naast dat die stil moet zitten. Een derde piept dat ze stil moeten zijn waarop een vierde zich er mee bemoeit. Een tak hoger zitten een paar spreeuwen te roddelen en drie takken verderop valt er een van zijn takje wat weer heel wat stof doet opwaaien……..

Waar ik ook aan moet denken als ik het gemurmel hoor is de animatiefilm “For the birds” van Pixar. Een leuke animatie die helemaal past bij de geluiden uit de tuin.