Ochtend

27 Maart, ochtend

De arme stakker. Zo volhoudend in haar doel, een nest met jongen krijgen en groot brengen. Gistermorgen vond ik haar met het rijp op haar staartveren. En ik weet dat het een ramp gaat worden zodra de eieren uit gaan komen. Ik hoop maar dat ook dit jaar de gemeente haar met haar jongen verplaatst naar een beter gebied.

Het kan nu niet lang meer duren voor de jongen uit hun eieren kruipen.

2 gedachten over “27 Maart, ochtend

  1. Bah, daar word ik helemaal naar van. Die zielepoot, die zo z’n best doet.

    Zo heb ik jaren geleden eens bij hoog water een haas in een boom gezien,
    en iedere keer bij hoog water denk ik weer aan dat beestje. Zou die het toen overleefd hebben?
    Dat zit in mijn geheugen gegrift (terwijl ik verdikkeme zoveel vergeet!!!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.