Ruinerwold

Vandaag ben ik aan de wandel geweest met een van mijn vaste bezoekers. We hadden een plekje ergens tussen onze woonplaatsen gezocht en kwamen uit op een meertje tussen Ruinerwold en Meppel. Het is een klein meertje met zeer helder water waar je mooi omheen kunt lopen.

De weersvoorspellingen waren niet veelbelovend maar bij de start viel het nog mee.

Er groeiden aardig wat scheve bomen. In de zomer heerlijk om op te zitten of om vanaf het water in te springen. Bij een boom waar een deel van de bast af was gegaan waren wortels van (naar ik denk) een zwam zichtbaar. Wonderlijk hoe lijken op een pentekening van een landschapje.

In het water kwam overal het riet al weer boven. Ook al scheen er geen zonnetje, het licht viel toch prachtig door het jonge blad.

Langs het pad waren verschillende uitlopers te zien, sommige daarvan waren prachtig donzig.

We waren bijna halverwege toen we een open veld zagen. De verschillende kleuren groen en rood beloofde interessante mosjes. En inderdaad, overal prachtige mosjes. Ik was nog maar net op mijn knieën gaan zitten toen mij opviel hoe mooi het licht op de bomen langs het veld viel.

En toen was het tijd om met de mosjes aan de gang te gaan. Wat zijn ze toch mooi !

Niet veel later begon het zachtjes te regenen. Nog even dachten we er over om toch verder te wandelen maar de regen werd heviger, het zou verstandiger zijn om terug te lopen. Niet dat dat snel ging, we hadden immers een camera in de hand met overal om ons heen druppels.

Na de wandeling zijn we nog uitgebreid koffie wezen drinken in Meppel. Een mooie afsluiting van een gezellig dagje.

Alle 20 foto’s zijn weer te bekijken in hun eigen album.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Ruinerwold”

  1. Ank avatar

    Die mosjes zijn zoals altijd weer wonderschoon en die “pentekening” vind ik helemaal te gek!

  2. Margo avatar

    Ah, je bent de roodbloeiende mosjes ook tegengekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *