Schokland

Vandaag ben ik op pad geweest met Ank. We zijn richting de NoordOostpolder gegaan, in de hoop bloembollenvelden te kunnen fotograferen. Maar helaas, er was er maar eentje te vinden en die was niet goed te benaderen. Maar niet getreurd, we waren in een open landschap op een dag met fantastische luchten. We hoefden ons dus niet te vervelen.

We gingen eerst richting de haven van Oud Emmeloord. Er staan alleen nog twee losse gebouwtjes en de houten afzetting van wat ooit een haventje was. Zo in de open vlakte in de straffe wind, was het nog best koud. Maar eenmaal bezig met de camera merkten we daar niet veel van.

Rondom de haven was een wandeling uitgezet. Daar kwamen we o.a. deze rij knotwilgen tegen.

Ook zagen we bomen langs het pad met wonderlijke knoppen. We hadden geen idee wat het voor soort bomen waren, maar daar hadden we internet voor nietwaar ? Het bleken dus de knoppen van de es te zijn.

We hebben heerlijk lopen genieten van de wolkenluchten en het zonnetje. Vooral wanneer we de wind in de rug hadden of wat luwte van de bomen hadde, was het meteen warm.

We zijn daarna nog doorgereden naar het museum Schokland. Niet zozeer om het museum zelf te bezoeken (al bleek het wel museumweekend te zijn) maar om daar nog even verder te wandelen. Langs het pad dat we volgden bloeide al weer van alles. Paardenbloemen, krentenbomen, wilgenkatten en ook het kleinhoefblad. Al loopt dat wat op zijn eind en hadden sommige plantjes al pluizen gevormd.

Midden in het land stonden twee boeren karren. Een paar jaar geleden liep daar nog een wandelpad langs en ik sleepte Ank mee die kant op. Het pad bleek allang verdwenen en de grond nat, wat Ank een paar natte voeten opleverde.

Daar waar nog planken op de karren lagen groeide mosjes, ik heb dus maar weer even mijn kans gegrepen.

Achter de karren, vlak boven de grond, zaten talloze kevertjes bij elkaar gekropen. Jammergenoeg was het er zo nat dat ik niet goed met mijn camera langszij kon komen.

Het was eigenlijk ook wonderlijk gebied waar we liepen. Overal in het weiland zag je ronde plekken met geel gras. Alsof het weiland de lucht boven zich probeerde na te doen.

Verderop langs het pad waren de restanten te zien van wat ooit een kerk was geweest. En waar oude stenen zijn zijn vaak ook mosjes te vinden.

Een groot veld stond vol met koolzaad. Hier en daar was al een bloeiende bloem te zien. Nog een paar weken, dan zal dit veld er knallend geel bij staan.

Het was een heerlijk en gezellig dagje en we hebben ons beiden kostelijk vermaakt. Wil je alle 26 foto’s dan kan dat weer in het fotoalbum.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

7 reacties op “Schokland”

 1. Margo avatar

  Mooi hoor! Wat een verschil maakt een mooie lucht hè? Moet je al deze foto’s eens voorstellen met een egaal grijze lucht! Gebruik jij een grijs verloopfilter?

 2. Marie-Claire avatar

  Mooie serie; ik vind ‘het museum’ ook heel mooi en met die zee van land moeilijk om je voor te stellen dat er vroeger water was.. 😐

 3. Kwebbel avatar

  Mooie foto’s Marmein. Wij zijn daar vorige jaar zomer geweest. Bijna niet voor te stellen hoe het er vroeger uit gezien moet hebben.

 4. lenie avatar

  even komen kijken uit nieuwsgierigheid ,
  Ank had al een mooie reportage ..maar het is leuk
  te zien dat jij er weer net even een andere kijk op hebt ..
  ook hier weer genoten van deze natte wandeltocht 😉
  groetjes Lenie

 5. FotoAnna avatar

  Prachtig Marmein !!
  Vooral de luchten die zijn echt een lust voor het oog…
  Lieve groetjes van Anna

 6. I van Iersel avatar
  I van Iersel

  wat een prachtige foto’s !

 7. Fokelien van der Flier avatar
  Fokelien van der Flier

  Hallo Marmein
  Ik was op zoek naar een gedicht en kwam zo op je site terecht.
  Ik heb erg genoten van de mooie foto’s die je gemaakt hebt.
  Bedankt dat je dit zo wil delen met de internet bezoekers.
  Gewoon even genieten van de mooie natuur.
  Bedankt, ik heb je site gelijk maar bij de favorieten gezet en zal vast nog vaak kijken of er nog meer moois te zien is.
  Groeten van Fokelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *