10 April, ochtend

Gisteren ben ik na het eten nog even op pad geweest n.a.v. een tip dat er ergens uilen zouden zitten. De uilen heb ik niet gevonden maar wel de kievitsbloemen waar ze het over had. Tussen de huizen, naast een kleine vijver, stonden deze daar te pronken met hun eigenaardig geblokte bloemen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “10 April, ochtend”

 1. Margo avatar

  Wat mooi! Die heb ik echt nog nooit (in’t echt) gezien! Jammer van de uilen, ik hoorde gisteren ook van iemand dat bij hem uilen zitten, hele grote zelfs (die ‘snachts een hoop lawaai maken) en ook kleine (kerk-?) uiltjes. Alleen helaas voor mij niet om de hoek!

 2. Marmein avatar

  Ik was er tegen de schemering, grote kans dat de uilen al gevlogen waren, of dat ik gewoon niet goed gekeken heb, dat kan ook. Het is hun slaapplaats daar dus het gaat mij nog wel eens lukken om ze te zien. Ik heb alleen geen telelens, dus ik hoop maar dat ik er dicht bij kan komen.

 3. Ank avatar

  Prachtige bloeen zijn het hier in de Aalanden staan ze ook, ik zal er eens nar gaan zoeken. Uilen??!!! …….interessant hoor, ik hoop dat het je gaat lukken om ze op de foto te krijgen!

 4. Ank avatar

  ……moet natuurlijk bloemen zijn 😳 ….en naar 😳 😳

 5. Marie-Claire avatar

  Aparte kleur..

 6. Steph avatar

  Een jaar of wat geleden heb ik (voor een prikkie) een paar trays met kievitsbloemen gekocht bij het bloemenstalletje dat vr/za vlakbij mijn huis staat. Ik heb ze in een bak geplant en die bak na de bloei in de groenbak leeg gekieperd. 🙄 Achteraf gezien best zonde, want kievitsbloemen schijnen zich in de volle grond heel gemakkelijk te vermeerderen. Had wel leuk geweest in de border onder m’n taxushaag (hoewel ze in het gras natuurlijk beter tot hun recht komen!).

 7. Kwebbel avatar

  Die uil gaat je vast wel lukken.

  Schijnt hier een dorpje verderop een uil met een vaste “standplaats” te zitten, maar ben nog niet wezen kijken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *