Ochtend

11 April, ochtend

Was het gisteren een veertje, vanmorgen lag er een zaadbolletje in de woonkamer. Zou meneer die nu mee naar binnen nemen of is het aan mijn sok blijven hangen toen ik even zonder schoenen de tuin in stapte ?

Hoe dan ook, het zaaddoosje lag er. Ik zie ze wel vaker liggen en denk dan altijd dat het toch mooie dingetjes zijn. Een tijd terug zag ik er een langs het raam vliegen. Dan besef je ook ineens hoe functioneel het ontwerp is. Prachtig om te zien trouwens, als ze zo door de lucht vliegen.

Elke keer dat ik weer zo’n dingetje zag liggen bedacht ik mij dat ik toch eens moest uitzoeken van welke boom dit zaad afkomstig was. En vanmorgen heb ik dat eindelijk gedaan: het is van de lindeboom. Ik kwam tijdens mijn zoektocht op een duidelijke site over bomen. Het enige wat er mist is het herkennen van bomen aan de hand van het zaad.

2 gedachten over “11 April, ochtend

  1. Ik weet een oplossing. Stop het in de grond en wacht om te zien wat eruit komt! Leuk voor straks in je nieuwe tuin! :mrgreen:

  2. Bedankt voor de tip van de bomensite, altijd gemakkelijk! En de tip van Margo vind ik wel een goeie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.