Ochtend

18 April, ochtend

Het gaat goed met moedereend en haar jonkies. De 10 eendenkuikens groeien flink en passen nog maar net met zijn allen onder moeders vleugels.

Makkelijk is het niet voor moeders. Gisteren werd zij en haar kuikens belaagd door een kat, een kraai, twee zilvermeeuwen en twee woerden.

10 gedachten over “18 April, ochtend

 1. Vanmorgen zag ik foto’s met de tekst erbij dat gisteren overdag de kuikentjes helemaal alleen waren, ik hoop dat moeders de aanvallen overleefd heeft 🙁

 2. Moeders gaat er inderdaad zo af en toe vandoor met de woerd. Maar meestal is ze met een kwartiertje wel weer terug.

  Voor de meeuwen en andere vogels is het brood dat er uitbundig gestrooid wordt erg in trek. De kat is weggejaagd door een voorbijganger. Het gaat gelukkig nog steeds goed dus.

 3. Gebruiken de eentjes die plankjes wel? Mijn ervaring is dat ze er vrolijk onderdoor dobberen maar niet het besef hebben dat ze van de wal af moeten om erop te komen. Als de planken parallel aan de wal worden gelegd en niet haaks zoals op de foto klimmen ze er vanzelf op.

 4. De eendjes weten prima de plankjes te vinden. Gelukkig maar wan thet is de enige mogelijkheid voor hen om op het droge te komen.

 5. Op het werk had ik hier een reactie geplaatst, zeker vergeten op POST te klikken … 😳
  Ik zei iets van dat eenden niet de allerslimsten zijn, dat ze toch steeds weer terugkomt naar een zo onveilige plek. En nog een sloerie die moedereend ook, steeds maar de hort op!
  Hier heeft ons zwanenpaar een nest op een ook wel stom plekje gemaakt, recht tegenover een kindercrèche en de sloot, als je er langs moet kun je niet in een wijde boog eromheen. Zal mij benieuwen of die eieren uitkomen.

 6. Voor die kat is het nu ook wel makkelijk met dat loopplankje.
  Ik heb het bericht waar Ank het over heeft ook gelezen. Goed om te weten dat het toch goed gaat met moeder EN kroost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.