Ochtend

Insecten in de polder

Nadat we bloembollenvelden en een koolzaadveld hadden gefotografeerd waren we het nog niet zat en stortten wij ons op de insecten die we ineens in het vizier kregen.

Terwijl wij daar in het gras rontdolden met onze camera, stond zo’n 30 meter verderop een gemeleerd gezelschap te luisteren naar een gids van Museum Schokland. Ze zullen wel net zo vreemd naar ons gekeken hebben als wij naar hen. Maar goed, we waren insecten aan het fotograferen, dus gingen we snel weer verder, voor het te donker zou zijn.

En zo sloten we ons fotomiddagje af met een blik op de naderende zomer.

7 gedachten over “Insecten in de polder

 1. Ja ja steek me de ogen maar uit hoor, want hier zijn er van mij maar weinig goed gelukt, ik kon mijn armen niet goed meer stilhouden. Op die Fluweelmijt ben ik stikjaloers 👿

 2. Het kleine insectenboek van Marmein! :mrgreen:
  Die tweede en dat rode (fluweel) spinnetje zijn vooral erg mooi!

 3. Als ik deze opnamen bekijk, dan begint een macrolens meteen te kriebelen… Heerlijk!
  Je moet het natuurlijk wél eerst zien, zoals jij dat doet.

  Ik vraag me soms af of ik niet beter net als jij had kunnen beginnen met een macrolens en daarna een lens met een groter telebereik had kunnen aanschaffen. Dit is zo ‘kicken’!

  OT: hoe zijn de bezichtigingen van vorige week maandag verlopen? Is er al witte rook?
  Ik heb je huis gespot op Funda. Wat een zee van ruimte! Ik duim voor je dat de verkoop voorspoedig verloopt!

 4. Ik heb de macrolens genomen omdat ik toch al geen tele gewend was met mijn powershot. Maar ja, een mens wil altijd meer he ? Nou wil ik weer tussenringen of een teleconverter om mijn onderwerp nog groter in beeld te krijgen :mrgreen:

  Er is nog geen witte rook. De kleine tuin schijnt toch voor sommigen een probleem te zijn. Maar voor maandag staan er weer nieuwe kijkers in de planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.