10 Mei, ochtend

Ik ben op bezoek bij VriendinT die een prachtig woonplekje heeft weten te bemachtigen bij Stevensweert. Voor kijken ze uit over open water dat dit jaar nog een natuurgebied gaat worden, de tuin bestaat uit verschillende boomgaarden met noten, appel en kersenbomen en de buurman woont in een mooie molen.

Een bewoner in de buurt houdt damherten. Nou ja, dat probeert hij geloof ik. Een vijftal daarvan is ontsnapt en loopt nu los rond. Af en toe komen ze ook de tuin van VriendinT bezoeken. Gisteren waren twee van de herten de hele middag in de walnotenboomgaard. Terwijl ik daar met een tijdschrift, een glaasje wijn en wat tappanade in een luie stoel zat, lagen zij een 30 meter verderop in het hoge gras te rusten.

Later die middag bleven ze zelfs op twee meter afstand nieuwsgierig kijken naar de slapende vriend van VriendinT.

Ik ben ze later op de dag gaan fotograferen toen ze in het gras onder de kersenbomen lagen. Ze zijn niet schuw dus ik kon ze aardig dicht benaderen. Jammergenoeg stonden ze wat het licht betreft niet al te gunstig.

Nadat ik een paar foto’s had gemaakt ben ik zelf ook in het gras gaan liggen om zo het liggen in het gras te kunnen benadrukken. Dat vonden ze echter niet fijn en meteen stonden ze op. Dan maar liggend in het gras van staande herten een foto genomen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “10 Mei, ochtend”

 1. frank avatar

  Dat lijkt mij een zeer bijzonder plekje
  prachtig wonen daar
  beter dan in Zwolle zuid.
  mvg.
  fvn.

 2. Margo avatar

  Haha leuk die herten!
  Ik vind de eerste heel sfeervol!
  Wat een mazzelkont die vriendin van jou! Daar moet je maar vaker op bezoek gaan!

 3. Ank avatar

  Mooi en het verhaal erbij grappig, ze wilden je natuurlijk goed in de gaten houden en toen je ging liggen zagen ze je niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *