Ochtend

16 Mei, ochtend

06:30. De wekker gaat af. Ik geef er een tik tegen aan en draai mij nog even om. Het is tenslotte mijn vrije dag. Xarak is ook wakker geworden en komt tegen mijn schouder aan liggen. Met zijn voorpoot tikt hij zachtjes tegen mijn wang: meneer wil geaaid worden.Nog twee keer tik ik de wekkerradio uit, daarna blijf ik nog even naar de muziek luisteren. Het journaal van zeven uur wordt aangekondigd met een paar piepen. Hoopvol luister ik naar het weerbericht. Ik hoop dan niet op zon maar op regen. Alles is stoffig. vies en droog. Wat regen zou verfrissing brengen. “De noordelijke provincies houden het droog vandaag” hoor ik de man van het journaal zeggen.

Ik draai mij om en kijk naar de boomtoppen buiten: zijn ze nat ? Ik zie wel wolken. Woon ik in die noordelijke provincies ? Of is de onderste rand van Overijssel niet noordelijk genoeg ? Xarak springt van bed. Volgens hem is het de hoogste tijd voor wat eten en ik volg hem maar. Dan kan ik gaan kijken of er wat regen is gevallen.

Maar alles is nog steeds droog en stoffig. Op de auto zijn de druppels die de laatste dagen wel zijn gevallen nog te tellen in het stof.

4 gedachten over “16 Mei, ochtend

 1. In Den Haag regent het keihard. Alles is dreifnat en er staat schuim op de straten. Geef mij maar weer zon. 😎

 2. Dag Marmein,

  Mijn geGoole bracht me op jouw site.
  De laatste dagen had ik veel waterjuffers gekiekt en omdat ik dan ook graag wil weten welke het precies is, ga ik daar naar op zoek.
  Er zijn zoveel verschillende soorten, dan nog man of vrouw, oud of jond, het valt absoluut niet mee.
  Ik heb bewondering voor jouw prachtige site met schitterende foto’s.

  Ps:
  De onderste punt van de Achterhoek was wel zuidelijk genoeg, het regende hier vanmorgen al volop.

  Groetjes Truus

 3. Ag gut! Ik dacht vanochtend nog, Marmein kan lekker de opgefriste buitenlucht in, druppelfoto’s maken, maar helaas pindakaas! 🙁
  Mijn auto is weer lekker schoon! 😀

  Misschien morgen bij jullie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.