9 gedachten over “Een eeneiige tweeling….

 1. Er worden eieren verkocht met twee dooiers, hoe ze het weten weet ik niet, maar je kunt er speciaal voor kiezen.

 2. Eieren met 2 dooiers komen wel vaker voor. Maar of ze dan ook uitgebroed worden? Ik denk dat daar te weinig ruimte voor is in het ei.

 3. *gniffel*… die eitjes noemt men ook wel ‘dubbeldooiers’.. en ja, ze zijn gewoon te koop in de winkel idd. Maar ik heb liever kleine en lekkere dan van die joekelgrote eieren..(en méestal zijn ze idd ook wel wat groter qua formaat ?)

 4. Het ei had het zelfde formaat als de andere eieren in het doosje. (het andere ei dat ik ook gekookt had, had maar 1 dooier)

 5. Bij AH kun je dozen eieren met dubbele dooier kopen, het schijnt dat bepaalde kippen deze afwijkende eieren vaak leggen maar het is ook wel eens mis hoor want ik heb ook wel eens een doos gehad waar er maar 1 met dubbele dooier inzat en de rest was gewoon.

 6. 😀 Ik heb het ook nog nooit gezien. De eieren met dubbele dooier die in de winkel te koop zijn…dat is ook nieuw voor me.
  zo leer je nog eens wat. En dat allemaal dankzij een leuke foto

 7. Volgens mij kunnen ze het zien doormiddel van “doorlichting”
  oftewel een hele fele lamp eronder.
  Dat bakje van Ank, was zullen we maar aannnemen, een maandagbakje 😉

 8. Hoi Marmein, mijn oma had kippen dus ik weet al heel lang dat kippen af en toe een dubbeldooier leggen.

  Voor verkoop worden ze meestal uitgeselecteerd en verkocht aan liefhebbers. Het enige waar je aan de buitenkant kunt zien/vermoeden dat het dubbeldooiers zijn is de maat. Daarom is deze door de selectie geglipt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.