Verwendag

Marmein heeft vandaag een verwendag. Van Prorail kreeg ik een bonus vanwege mijn inzet bij een bepaald project. Die heb ik gisteren gekregen en vandaag heb ik het er maar eens goed van genomen.

Ik ben richting Den Ham gereden en kwam daarbij langs de aspergeboer. Een kilo verse asperges, wat boerenham, een doos scharreleieren en een doosje aardbeien lagen al snel achter in de auto.

Bij Konijnenberg had ik mijn zinnen gezet op een teleconverter zodat ik mijn onderwerp nog groter in beeld kan krijgen. Je kunt dan kiezen voor een tussenring of een converter. Met de tussenring kun je dichter bij je onderwerp komen, wat dus een vergroting oplevert. Een converter geeft je een langere brandpunt-afstand. Je krijgt dus meer tele en hoeft niet dichter op je onderwerp te gaan zitten. Handig als je insecten wilt fotograferen, die jaag je dan niet weg.

Het nadeel van een converter en een tussenring is dat het je twee stops kost. Je hebt dus goed licht nodig wil je kunnen fotograferen. Nou heb je dat met macro-fotografie zowiezo nodig, anders heb je een te kleine scherptediepte of een bewogen foto.

Speurend naar een onderwerp om mijn nieuwe aanwinst te testen kwam ik dit nestje jonge spinnen tegen. Eerst maar eens een foto zonder converter.

En daarna kijken wat de tele-converter voor effect heeft:

Jeemig, wat een verschil ! Of jullie het op mijn log ook gaan merken weet ik niet. Ik denk het niet eerlijk gezegd omdat ik mijn foto’s vaak snij. Maar voor de afdrukken die ik eventueel ga maken maakt het wel degelijk heel wat uit.

De spinnetjes waarop ik getest heb zijn heeeeel erg klein. Om te laten zien hoe klein heb ik er even gewone speld bij gezet.

Het was trouwens een knap lastig onderwerp om te fotograferen. De jonge spinnen bleven maar krioelen, en probeer dan maar eens scherp te stellen op dat kleine grut.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

11 reacties op “Verwendag”

 1. Rileo avatar

  Spannend! Dat kan nog wat worden. Nog even en de microscoop komt in beeld.

 2. Marie-Claire avatar

  Leuke baas zeg !
  Van die spinnetjes ben ik niet zo’n fan, zeker niet van dat krioelende spul.. 😆

 3. Margo avatar

  Is dat een speld??? Haha ik dacht een breinaald!! :mrgreen:
  Leuk hoor, ben benieuwd naar meer.

 4. Ank avatar

  Geweldige macro’s zijn het geworden, vooral die laatste!
  Welke converter is het geworden, geef eens wat meer info als je wilt?!

 5. Jetske avatar
  Jetske

  Geweldig knap vastgelegd.
  Is het wel een speld of is het een vlaggenmast. 😉

 6. frank avatar

  Hoi Marmein,

  gebruik je ‘m op je 100mm macrolens?
  Ik heb zelf tussenringen, maar dat is vrij lastig fotograferen,
  ben benieuwd naar het gebruik
  is het vrij makkelijk?
  mvg.
  fvn.

 7. Marmein avatar

  Als er veel licht is, dan werkt de AF prima. Bij minder licht moet het op de handbediening en dat is knap lastig als je zo op de milimeter moet werken. Maar oefening zou kunst baren dus ik blijf oefenen 😉

 8. Kristen avatar
  Kristen

  pfff, dit doet me denken aan de keer dat onze Boris (een zwarte kater) door een spinnennest was gelopen. Hij zat onder duizenden kleine spinnetjes! Ik heb m geloof ik nooit meer zo ongelukkig zien kijken! 😉

 9. Monique avatar

  Je hebt jezelf heerlijk gekietelt met al die leuke aankopen 😀 En wat een gaaf effect zeg. die naald lijkt wel een breipen. zo groot! Wat voor camera gebruik jij met deze converter? Het geeft een spannend effect! En handmatig scherpstellen met macro’s doe ik eigenlijk altijd, want dat autofocus wil nog weleens in de war raken haha

 10. maria avatar

  O wat fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *