Gisteren kreeg ik een tip dat er een ransuiltje op een mooie plek zat. Met mijn camera en nieuwe teleconverter ben ik snel op pad gegaan. Wat een prachtig beestje is het Je moet wel weten waar zo een vogel zit, want je ziet het makkelijk voor een stuk tak aan.

Het begon al wat donker te worden wat het fotograferen wat lastig maakte zo onder de grote boom. Toen ik een stap dichter bij deed en er ook nog een fietser aan kwam hield de uil het voor gezien en vloog hij weg.

De omgeving waar ik in stond was prachtig, ik ben dus nog even wat langer gebleven. Boven het water steeg in de verte een hele lichte nevel op.

Langs het water stonden de boterbloemen volop te bloeien

En tussen de stengels van de boterbloemen hing een gelige spin.

En zowaar, de koekoeksbloem stond er ook nog te pronken met zijn bloemen.

Het was een kort uitstapje in een prachtig hoekje van Overijssel. Daar ga ik zeker nog eens naar terug.