Een kort uitstapje

Gisteren kreeg ik een tip dat er een ransuiltje op een mooie plek zat. Met mijn camera en nieuwe teleconverter ben ik snel op pad gegaan. Wat een prachtig beestje is het Je moet wel weten waar zo een vogel zit, want je ziet het makkelijk voor een stuk tak aan.

Het begon al wat donker te worden wat het fotograferen wat lastig maakte zo onder de grote boom. Toen ik een stap dichter bij deed en er ook nog een fietser aan kwam hield de uil het voor gezien en vloog hij weg.

De omgeving waar ik in stond was prachtig, ik ben dus nog even wat langer gebleven. Boven het water steeg in de verte een hele lichte nevel op.

Langs het water stonden de boterbloemen volop te bloeien

En tussen de stengels van de boterbloemen hing een gelige spin.

En zowaar, de koekoeksbloem stond er ook nog te pronken met zijn bloemen.

Het was een kort uitstapje in een prachtig hoekje van Overijssel. Daar ga ik zeker nog eens naar terug.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Een kort uitstapje”

 1. Margo avatar

  Zijn dat boterbloemen langs het water?? Het lijken mij gele lissen. Maar bloeien die al?
  Mooi uiltje. Hij zit je echt aan te kijken!

 2. Marmein avatar

  De bloemen in het water zijn inderdaad gele lissen, die langs het water zijn boterbloemen :mrgreen:

 3. Ank avatar

  Prachtig plekje daar en je kunt aan het uiltje zien dat ie erg alert is, jammer dat ie zich “weg liet jagen” als ze nl. niet verstoord worden dan worden het vaak vaste roestplaatsen! Misschien zit ie er wel vaker! Mooie foto ook van de Koekoeksbloem!

 4. frank avatar

  Leuk hoor Marmein,
  om ons zo lekker te maken,
  vertel nu maar waar exact dat plekje is,
  je geotagt je wandelingen/plekjes toch??????????
  Kom maar op met die lokatie,
  ik heb morgen toch niks te doen,
  pleaseeeeeeeeeeeeeeee
  mvg.
  fvn.
  ps. bij de Sahara in Ommen zitten ook Ransuilen,
  toen ik ze zag had ik natuurlijk de verkeerde lens bij me

 5. Marmein avatar

  Helaas Frank, ik heb het nou eenmaal beloofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *