Kiemschaal, dag 1

Gisteren waren Pa en Zus2 op bezoek. In plaats van een bloemetje kreeg ik een kiemschaal. Het is een glazen schaal met een rooster er in. Op het rooster strooi je zaadjes van bijvoorbeeld tauge, rucolasla of basilicum. Volgens de handleiding zou je na zes dagen de kiemen moeten kunnen oogsten.

Op de foto zie je de zaadjes van de rucola op het rooster liggen. Ik ben benieuwd hoe die zich gaan ontwikkelen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Kiemschaal, dag 1”

 1. Resi avatar
  Resi

  Dat is een veel leuker kadootje als een bos bloemen! Zelf heb ik de schaal al 2 jaar met veel plezier. Ik heb wel geleerd de schaal niet helemaal vol te doen, dan eet ik het niet voor. Nu doe ik ongeveer 1/3 van de schaal vol, na een kleine week nog een keer 1/3 enz.

  Ook leuk is om op de schaal poeltjes van verschillende kiemen te kweken. Dan heb je keus tijdens het eten welke kiem het beste past bij het moment, of kun je zelfs kiezen om een keer ‘wild’ te doen een kiemen door elkaar te eten. Ook lekker

  Verder zorg ik ervoor dat ik een bosje kiemen uit de schaal trek zodat de worteltjes mee komen, en de worteltjes er daarna pas afknip. Anders eindig ik met zo’n vieze schaal die ik pas na veel moeite schoon krijg. Op deze manier heb ik minder schropwerk om het rooster weer schoon te krijgen, en kan de schaal snel weer vullen. Heerlijk!

 2. Margo avatar

  Ik ben ook benieuwd! Je kunt hier je converter op los laten! :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *