19 Juni, ochtend

Toen ik eerder deze week over een braakliggend terrein liep, vloog er zo af en toe wat voor mijn voeten weg. Een keer had ik geluk en zag ik waar het wegvliegende beestje weer neerkwam. Het bleek een heel kleine veldsprinkhaan te zijn. Het blijft mij altijd verbazen hoe zo iets kleins, hooguit 1cm, zo compleet kan zijn. Als het beestje al zo klein is, hoe klein moeten dan wel de bloedvaatjes zijn, of de spiertjes waarmee hij 30x zijn eigen lengte weg springt.

Ik heb nog niet kunnen uitvogelen of het nu gewoon een hele jonge sprinkhaan is, of dat het een bepaalde soort is die zo klein is. Ik kwam wel deze site tegen waar je vrij makkelijk de sprinkhaansoort terug kan vinden.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “19 Juni, ochtend”

  1. Margo avatar

    Die beestjes lijken inderdaad wel te vliegen. Je had geluk dat je zag waar hij terecht kwam en ook dat hij bleef zitten nadat je ‘m had beslopen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *