19 Juni, ochtend

Geplaatst op

Toen ik eerder deze week over een braakliggend terrein liep, vloog er zo af en toe wat voor mijn voeten weg. Een keer had ik geluk en zag ik waar het wegvliegende beestje weer neerkwam. Het bleek een heel kleine veldsprinkhaan te zijn. Het blijft mij altijd verbazen hoe zo iets kleins, hooguit 1cm, zo compleet kan zijn. Als het beestje al zo klein is, hoe klein moeten dan wel de bloedvaatjes zijn, of de spiertjes waarmee hij 30x zijn eigen lengte weg springt.

Ik heb nog niet kunnen uitvogelen of het nu gewoon een hele jonge sprinkhaan is, of dat het een bepaalde soort is die zo klein is. Ik kwam wel deze site tegen waar je vrij makkelijk de sprinkhaansoort terug kan vinden.

Eén antwoord op “19 Juni, ochtend”

  1. Die beestjes lijken inderdaad wel te vliegen. Je had geluk dat je zag waar hij terecht kwam en ook dat hij bleef zitten nadat je ‘m had beslopen! :grin:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.