Zoals ik vanmorgen schreef ben ik gisteravond met Bunnymom naar de Vreugderijkerwaard gereden om even lekker uit te waaien en te genieten van de zonsondergang.

Meestal ben ik wat laat voor de zonsondergang en is het meestal een sprintje trekken naar de dijk om toch nog een beetje op tijd te komen. De koeien en schapen laat ik dan meestal links liggen. Maar nu hadden we alle tijd en konden we ze fotograferen.

Tussen de schapen liepen Lakenvelders. Zo heel af en toe zie je ze wel eens in een weiland staan, maar nu ik ze eens van dichtbij kon bekijken, zag ik pas hoe prachtig van kleur ze zijn. De mooie roodbruine vacht leek van dichtbij wel fluweel.

Maar we kwamen voor de zonsondergang en die liet niet op zich wachten. We moesten dus verder wandelen. Boven de dijk waren prachtige veerwolken te zien.

Onderweg naar de Vreugderijkerwaard zagen we al hoge graspluimen die op een mooie manier het licht vingen. Gelukkig stond achter de dijk ook genoeg van dit gras om foto’s te maken.

Het wuivende gras zag er zo uitnodigend uit dat je er zo tussen zou gaan liggen. Maar ja, we hadden een missie he ?

Zoals altijd vind ik de skyline op dit plekje weer prachtig. Geen wolkenkrabbers maar bomen met het strakke silhouet van een kerkje.

De lucht begon al een beetje te verkleuren. We hadden nu de keus om naar links te gaan waar we bij een piknikplek aan het water konden komen, of naar rechts waar een vogelkijkhut stond. Het werd de vogelkijkhut. De kijkhut staat aan de oever van een zijtak van de IJssel. Rechts ervan is een soort inham.

We stonden net te fotograferen in de hut toen ik ineens twee lepelaars zag. Die had ik daar nog nooit gezien. Jammergenoeg stonden ze net te ver weg om zonder telelens foto’s van ze te maken.

Het was heerlijk om vanuit de hut alle kanten op te kunnen kijken en de lucht langzaam te zien verkleuren.

Het was heerlijk om ’s avonds er nog even op uit te gaan. Volgende keer gaan we eens naar links, eens kijken hoe een zonsondergang vandaar er uit ziet.

Ik heb de foto’s toegevoegd aan het album Vreugderijkerwaard.