Spinnen

Wolfspin

 

 Zondag heb ik een hele tijd in het gras bij het Zwijnenvennetje gezeten. En als je daar dan zo zit en om je heen kijkt ga je steeds meer zien. Zoals bijvoorbeeld deze wolfspin.

 

Meestal zie ik ze hard rennend tussen het gras., maar dit keer zag ik verschillende wolfspinnen met een eiercocon. Prachtige witte bolletjes die ze meedragen tot de jongen uitkomen.

 

 

Komen de jongen eenmaal uit het ei dan bijt de moeder de cocon stuk en kruipen de jongen bij haar op de rug. Maar tegen die tijd zal ze wel weer rondrennen tussen het gras. Dat wordt dan knap lastig fotograferen. Maar wie weet heb ik ooit het geluk om een rug vol jongen te fotograferen.

 

8 gedachten over “Wolfspin

  1. Wat mooi in beeld gebracht, deze spinnen-moeder-liefde!
    En er valt nog veel en veel meer fraais te ontdekken op je website, zag ik in de gauwigheid – wat een prachtige foto’s allemaal! Ik ga zeker verder rondkijken. Dank je wel, groet, Mot

  2. Puur toevallig heb ik vandaag (vanavond) ook een spinnenlogje geplaatst! Ik had jouw logje echt nog niet gezien vóór publicatie. Waar jij een reuzespin zag, zag ik juist een piepklein exemplaar 😎 !

  3. hallo wat een mooie beesten zeg en ook nog eens zo sterk genomen.maar ik kryg er elke keer de rilling van brrrrrrrrr. groetjes mini een fyne dag nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.