Hollandscheveld

Vanmorgen ben ik met Ina, haar nichtje Dorien en neefje Daan aan het wandelen geweest rondom de visvijver bij Hollandscheveld. Met vier paar ogen moesten we heel wat kunnen spotten. Het begon al goed. Direct bij de rietkraag zag Dorien al slakjes.

In eerste instantie dachten we geen waterjuffers te zien, maar toen we eenmaal de eerste gespot hadden, zagen we ze ineens overal.

Dorien en Daan moeten mij wel een vreemde tante hebben gevonden. Om de haverklap viel ik op mijn knieën en zo af en toe ging ik zelfs op mijn buik aan de waterkant liggen. Maar ja, je moet wat doen voor een foto nietwaar ? En alleen op je buik liggend kun je de schaatsenrijder op de foto krijgen.

Vissers zijn geloof ik wel rommelkonten. En dat is voor de familie Veld mooi want de leden hebben een eigenaardige gewoonte. Die zoeken met z’n allen naar statiegeldflessen. Om de haverklap visten ze wel een bierfles uit het riet. Ze schijnen er stinkenrijk van te worden met z’n allen 😉 .

Een boterbloem viel mij op door een druppel op een van de bloembladeren. Die druppel is niet helemaal uit de verf gekomen , de belichting van de foto was wel heel anders dan ik had verwacht.

Naast veel waterjuffers waren er ook veel soldaatjes te vinden. Vaak haalden ze acrobatische toeren uit in de grashalmen.

Dit insect zie ik wel vaker. Op een bepaalde manier komt hij altijd gedistingeerd over vind ik. Geen idee waarom. Hoe hij heet weet ik ook nog niet. Maar omdat enige haast met dit logje geboden was zoek ik dit later nog uit.

Ik blijf het leuk vinden, de schaduwen van insecten op de rietstengels. Lijkt me leuk om daar eens een hele serie van te maken.

Net als bij de klaprozen van vanmorgen, was het hier bij de distels een drukte van belang. Bij de meeste bloemen waren wel zweefvliegen te bewonderen.

Op het water was het ook een drukte van belang. De schaatsenrijders schoten van links naar rechts. Er zaten ook hele grote bij. Dat zal vast een andere soort zijn. Op deze foto zie je de verschillen in formaat.

Tegen het eind van de wandeling werden we prima verzorgt door Ina met koffie, koek en een slaatje. Wat zei je ook maar weer hier Ina waarom Daan zo moest lachen ?

Een ander insect dat rondklom in de zaadpluimen van het gras was deze kleine wants.

En dan waren er nog de vele groene kikkers. Kwaken deden ze niet maar mooi zitten voor de foto gelukkig wel. Al deden de stoppels waar ik in moest gaan zitten wel pijn. Daar hebben jullie toch niet stiekem om gelachen he ? Medewandelaars ?

Hoe dan ook, het was een leuke wandeling.

In het album kun je alle foto’s bekijken.


Grotere kaart weergeven

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Hollandscheveld”

 1. Ina avatar

  Ach maak je niet druk dat ze je een vreemde tante vinden
  ze hebben mij al als tante 😉

  En wat ik zei..??
  Volgens mij was het iets in de trend van
  en dit is het tuig wat alles heeft weggejaagd
  waardoor er geen insect meer te bekennen is
  laat staan dat er nog een foto van gemaakt kan worden….

  Ik zie de “springende” kikker niet terug
  die is niet door de keuring gekomen..??
  en dat op de buik liggen heeft toch nut gehad
  de schaatsenrijders staan er goed op 😀

  P.S. De teller bleef gisteren
  wat statiegeld betreft staan op 2,90
  dus nog 0,65 na de wandeling.

 2. Marmein avatar

  Op de foto was helemaal geen springende kikker te zien, zo snel was hij weg.

 3. Ank avatar

  Die vreemde vlieg is een Schorpioenvlieg en als ik het goed zie aan zijn “staart” is het het mannetje. Leuk zo’n wandeling met “helpende” ogen!!! En dat statiegeld vind ik nog niet zo slecht hoor als ik dat bedrag bekijk, alleen zo’n gesleep!!

 4. Daisy avatar

  Je maakt mooie foto’s van al die verschillende beestjes!! Leuk!

 5. Margo avatar

  Wat een leuke foto van de kinderen! Ze vonden het zeker erg grappig hoe jij plat gaat voor een schaatsrijdertje. Mooi om te zien hoe die dunnen pootjes het water kunnen indrukken. Wonderlijk is de natuur! Dat beest met die lange snuit ziet eruit als een butler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *