Een wandeling langs de IJssel

Gisteren zijn Ank en ik even wezen wandelen bij de Vreugderijkerwaard. De wolkenluchten waren prachtig en we konden even lekker uitwaaien. De lakenvelders stonden nu in een ander weilandje. Koeien, wilgen en luchten, wat wil een mens nog meer.

Overal waren de schermen van de wilde peen te zien. Een waardige opvolger van het fluitekruid. Onder aan de dijk liepen schapen. Een paar daar van waren keurig met z’n drieën in een rijtje aan het eten. Later zouden we ze eens van dichtbij gaan bekijken.

De zwanenbloem was al over zijn hoogtepunt heen, alle bloemen hadden bruine vlekken. Op sommige stengels waren alleen nog de zaaddozen te zien.

Ank vond kalmoes tussen het riet. De naam kende ik wel, de plant zelf had ik nog nooit eerder gezien.

Ook de egelskop was begonnen met het maken van zaad. Zo in close up lijkt het wel een bol van kleine peertjes.

Een bijna geheel overwoekerd hek was omwonden met roestig draad. En roest is altijd een dankbaar foto-onderwerp.

Achter mij vladderde een koolwitje. Er leek geen einde te komen aan zijn dwarrelende vlucht. Maar ik had geluk, uiteindelijk streek hij neer op een grasspriet vlakbij. Ik hoefde alleen voorover te buigen.

Maar ik kwam eigenlijk voor de wolkenluchten, dus daar moest maar eens aandacht aan besteed worden. Langs de oever van de IJssel lagen stenen tegen de golfslag. Er boven een dreigende wolk waar gelukkig geen regen in bleek te zitten.

De prachtige wolken bleven maar voorbij drijven. Een mooie omlijsting van het landschap. En terwijl in de verte het verkeer voortraasde over de IJsselbrug en de A28, gingen wij heerlijk door met fotograferen.

Mijn oog valt op het contrast tussen het gele gras, de dijk en de bomen op de dijk daar achter. En daarboven natuurlijk weer de wolkenluchten.

En dan duiken wij weer de oevers van de IJssel in om onder te duiken in de macrowereld. Het was een drukte van belang bij de vogelwikke. Vooral de bijen wisten de bloemen te waarderen. Het verbaasde mij wel dat de beestjes nog konden vliegen met hun gerafelde vleugels.

Het was weer een heerlijke wandeling die eindigde met een wonderlijke ontmoeting met een kudde schapen. Maar dat is weer een ander logje. De foto’s van het eerste deel van deze wandeling kun je in onderstaande slideshow bekijken.

[simpleviewer=3,680,800]

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Een wandeling langs de IJssel”

 1. Ank avatar

  Prachtig, ik geniet weer helemaal na van die wolkenluchten!

 2. Aly avatar

  Genoten van je mooie foto serie.
  Wij hadden Vrienden uit Engeland op bezoek afgelopen week en ze hadden nog nooit Lakenvelders gezien.
  Die vonden ze heel bijzonder.
  Grappig dat je er foto`s van gemaakt hebt.
  Groet Aly

 3. Piet Schuttelaar avatar

  Het deed me goed weer eens het raampje te openen van je site en even binnen te wippen. Een welgemeend compliment voor je beeldverhaal. Het is inspirerend! De foto van de Kalmoes vind ik top. Maar ook de landschappen en de andere details zijn een lust voor het oog. En dat in combinatie met je begeleidende tekst, maakt het romantisch en supergaaf!
  Ik wens je ook alle goeds in je nieuwe nestje!

  groetjes, Piet Schuttelaar – Stein – Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *