Tussen het schilderen door

De kop is er af in mijn nieuwe huisje. De logeerkamer is gewit, alleen het kozijn moet hier nog gebeuren. De logeerkamer bevind zich in de punt van het huis. Vanuit het raam kijk je over de tuinen van de buren uit over de weilanden richting de Vreugderijkerwaard.

Terwijl ik even van het uitzicht genoot en er over nadacht hoe ik hier eventueel een vensterbank kon maken om van het uitzicht (en de zonsondergangen) te kunnen genieten, hoorde ik onder mij een licht gepiep. Ik herkende het als het geluid van staartmezen, en inderdaad, in een boom naast het huis zaten vijf jonge staartmezen.

Ik ben naar de toekomstige computerkamer gegaan om ze van dichterbij te kunnen bekijken. Vijf kleine druktemakers die afwisselend voedselzcohten, hun veren poetsten en op de uitkijk zaten voor katten en roofvogels.

Op momenten als deze had ik maar wat graag een telelens gehad, maar met een macrolens en flink snijden met photoshop krijg je toch een beetje een idee.

Mischien moet ik de vensterbank maar bij het raam van de computerkamer maken. Wie weet wat er nog meer rondhipt in die bomen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “Tussen het schilderen door”

 1. Marie-Claire avatar

  WOW.. ineens begrijp ik je verhuizing 😉 , errug mooi !

 2. Ank avatar

  Op die foto’s van de Staartmezen kan ik dus echt jaloers worden hoor, wat een prachtfoto’s, ondanks de handicap van geen tele, en het zijn zulke leuke beestjes!! En ik kan je adviseren om inderdaad de mogelijkheid voor foto’s maken boven ter hoogte van bomen te maken want ik doe dat ook regelmatig , dan zit je op gelijke hoogte en ik ben er van overtuuigd dat je er met name in de winter veel plezier van zult hebben.

 3. Marron avatar
  Marron

  Wat een uitzicht zeg!! Super!!

 4. Fried avatar
  Fried

  Geweldig, dat je tussen de bedrijven door, toch weer dit moois voor ons hebt vastgelegd.

 5. Kwebbel avatar

  Mooi utizicht.
  Die foto’s van de staartmezen zijn ook super.

 6. Tiny avatar

  Dat lijkt me een goed idee om daar vaak te zitten met je telelens.
  Geweldig, vooral de eerste foto.
  Heb ze hier ook wel gezien, de jonkies maar ook de afstand te ver.
  Succes met je huis verder schilderen ect.
  Mooie uitzicht zeg.
  Gezellige zondag en groetjes.

 7. […] zag ik trouwens de staartmeesjes weer. Die vinden de vetbollen wel lekker zo te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *