De kop is er af in mijn nieuwe huisje. De logeerkamer is gewit, alleen het kozijn moet hier nog gebeuren. De logeerkamer bevind zich in de punt van het huis. Vanuit het raam kijk je over de tuinen van de buren uit over de weilanden richting de Vreugderijkerwaard.

Terwijl ik even van het uitzicht genoot en er over nadacht hoe ik hier eventueel een vensterbank kon maken om van het uitzicht (en de zonsondergangen) te kunnen genieten, hoorde ik onder mij een licht gepiep. Ik herkende het als het geluid van staartmezen, en inderdaad, in een boom naast het huis zaten vijf jonge staartmezen.

Ik ben naar de toekomstige computerkamer gegaan om ze van dichterbij te kunnen bekijken. Vijf kleine druktemakers die afwisselend voedselzcohten, hun veren poetsten en op de uitkijk zaten voor katten en roofvogels.

Op momenten als deze had ik maar wat graag een telelens gehad, maar met een macrolens en flink snijden met photoshop krijg je toch een beetje een idee.

Mischien moet ik de vensterbank maar bij het raam van de computerkamer maken. Wie weet wat er nog meer rondhipt in die bomen.